Ha Robogó, akkor Webrobogó!

Magyarország internetes piacvezető kereskedése!

  • Kosár tartalma
    • # Termék db Bruttó összesen

      Az Ön kosara jelenleg üres!

Robogó kereső
2020. április 04. - Izidor napja van.
Archívumban

ÖSSEZHASONLITÓ TESZT: KEEWAY VIVA 125 / PIAGGIO LIBERTY 125 - webrobogó

A PIAGGIO RÉGÓTA A ROBOGÓPIAC FŐSZEREPLŐI KÖZÉ TARTOZIK, A KEEWAY PÁR ÉVE TűNT FEL. EZÚTTAL UGYANABBAN A KATEGÓRIÁBAN VERSENYEZNEK.

 Rendelje meg Webházunkból.
Hitel lehetőség, 20% -tól elvihető


A két 125-ös, nagy kerekű robogó egyike a napsütötte Itália szülötte, másik a titokzatos Kínai Nagy Fal mögül érkezett. Ha az ember hagyná, hogy előítéletek rabja legyen, azt mondaná: le-futott játszma. Mindkét robogó újdonság a maga módján. A Piaggio 125-ös Liberty-je ugyan már 1997 óta létezett, de a 2004-es modellévre frissítésen esett át, így ha nem is vadonatúj, de mindenképpen újdonság. A Keeway 2003-ban mutatta be a Vivát, de kereskedelmi forgalomba csak idén került. A "másikuk a titokzatos Kínai Nagy Fal mögül érkezett" állítás is csak félig igaz, mert a Viva küllemét olasz tervezők álmodták meg. Jómagam először a motort láttam, ez után kezdtem információt gyűjteni róla, így csak álmélkodtam visszafogott, konzervatív eleganciáján.
- Tanultak valamit ezek a kínaiak - gondoltam szemügy-re véve a Vivát. Csillogó lakk-fekete fényezés, ismerősnek tűnő, visszafogott, elegáns formák, némi modern ízzel ötvözve.

 

 


piaggio liberty 125 video

 

A motor fekete monotóniáját a kétféle - a fényes és a matt - felszín, valamint a borjúbőrre emlékeztető, világos ülésborítás töri meg. Ez is egyfajta luxus érzetét kelti. A szín és a forma valahogy egy régi elegáns - amolyan Addams familys - autó képét idézi. A kínai motorokkal régebben az anyagminőséggel és a megmunkálás, összeszerelés terén voltak problémák. Nos, ezúttal csak néztem: az illesztések pontosak, sehol semmi nem áll el, nem lóg, nem kotyog, nincsenek elnagyolt, megmunkálatlan felületek. A robogó burkolata még kicsit kemény, kissé zörgős műanyag, de már semmi feltűnő olcsóság, talán kivéve a csavarok minőségét. Műszerezettsége a szokásos, kilométeróra (ezt nem ártott volna kissé a vezető felé megdönteni, hogy látóterében helyezkedjen el), indexvisszajelző, külön ablakban vízhőmérséklet- és benzinszintjelző. A gyújtáskapcsoló kulcslyuka kis elfordítható fémlappal elzárható. Elöl, a térd előtt kulccsal nyitható, levehető ajtajú tárolórekesz, ahová azonban egy pár kesztyű és egy esőruha mellé más már nem nagyon fér. Az ülés alatt is találunk egy rekeszt, de ez is eléggé kisméretű, sisak nem fér bele, még a legkisebb méretű sem. Az ülés zsanérjánál mutatkozott egy kis pontatlanság, kissé lógott. Nem elég az ülést lehajtani, a zárnyelvet bele kellett célozni a zárba. A Keeway alapfelszereltségként még egy sisaktartó dobozt is ad a robogó mellé. Ez az utas mögötti tartóra szerelhető fel.
A Viva üléspozíciója meglehetősen kényelmes, pazar hely-bőséggel kényezteti a vezetőt, de még az utast is, aki így akár tisztes távolságra is ülhet a vezetőtől. Az utas lábtartója kissé magasra sikeredett, hosszabb távon zsibbasztó élmény.
Indítózáskor meglepően komoly motorhang árad a termetes, sokat sejtető dobból, amelybe azonban hátulról be-lepillantva láthatjuk, hogy nagy része optikai célokat szolgál Rácsavarom a gázt, kicsit nyúlósan gyorsul, de hamar eléri a 70 km/órás sebességet, ahonnan még gyorsulhatna tovább, 80-90 között van valahol a vége.

 

piaggio liberty 125 - keeway viva 125 robogó

piaggio liberty 125 - keeway viva 125 robogó

 

 

Durván egymáshoz illesztett betonlapokon száguldok, a robogó eleje elég direkten közvetíti az útegyenetlenségeket, de sem elöl, sem hátul nem üt fel, bár mindkét helyre elkelne még egy kis csillapítás. Az első fékbe erősen bele kell ilyen tempónál kapaszkodni, hogy komolyabb lassulást érjek el vele, majd miután kevésnek tűnik, rásegítek a hátsóval is, amely az első fékerőnél jóval kisebb hatásra is blokkolja a hátsó kereket, a gumi sivítva megriszálja a Viva hátulját. Hű, a hátsóval finomabban kell bánni! Jön a páros gyakorlat, felül mögém főszerkesztőnk, hadd nézzük, hogy viselkedik utassal. (A motor, nem a főszerkesztő.) Meglepetésemre alig érezhető különbséggel gyorsul, mint szólóban, sőt, még a rugós tagok sincsenek túlterhelve, minden úgy megy, mint az előbb egyedül. A Piaggio Libertyje már első pillantásra finom, selymes fényével fogott meg. A kereskedő szerint "a Libertyt hajnalkék, szürke, birodalmi kék színekben lehet megvásárolni". Nem tudom, hogy a miénk vajon hajnal- vagy birodalmi kék-e, mindenesetre nagyon elegáns szín, klasszissal feldobja a Piaggio megjelenését. A Liberty 1997-es megjelenése óta most módosították komolyabban a motort, amely kb. egy hónapja jelent meg a kereskedők kínálatában. Megkapta a Piaggio 125 cm'-es, négyütemű Leader blokkját, és küllemét is korszerűsítették. A régebbi modell konzervatívan gömbölydedebb formáit a kor kívánalmai szerint kissé szögletesebbre varázsolták. A fejrész műszerfalat körülvevő részét bőrutánzatú műanyaggal burkolták, a műszerfal formája egy tátott szájra emlékeztet, benne a szokásos visszajelzők: olajnyomás- és üzemanyagszint-jelző, világításvisszajelző, sebességmérő. A klasszikus műszerek mellett található itt egy digitális km-számláló és óra is. A kezelőszerveket a minimálisra redukálták, indítógomb, fényváltó (ez kissé keményen működő) és kürt. A visszapillantó hagyományosan kerek formájú, és krómozott acél, semmi műanyag.
A műszerfal alatt csomagtartó rekeszt lel az ember. A térdnél még egy csomagtartó fülre bukkanunk, erre akaszt-hatjuk táskánkat, szatyrunkat. A másik csomagtartó űr természetesen az ülés alatt található, ide talán befér egy kisméretű bukósisak. Opcióként még csomagtartó dobozt szerelhetünk az utas mögötti konzolra.


A vázkialakításnak köszönhetően nincs vázalagút a lábak között, így üléspozíciója a szétvetett lábú vagánytól kezdve a szűziesen összeszorított térdűig terjedhet. 185 cm-es magasságig kényelmesen van elöl hely, e fölött a térd már nehezebben fér el. Az ülés egy főre nagyon kényelmes, két fő esetén már intim közelségbe kerül a vezető és az utas. Ne irigykedjenek! Ez az intim közelség sajnos főszerkesztőnk és köztem volt.
A Liberty nem akar már a hangjával előnyöket szerezni, a kipufogóból jövő tónus pont akkora motort sejtet, mint amekkora valójában. Valamivel dinamikusabban gyorsul, mint a Viva, talán annyival, amenynyivel könnyebb annál. Rugós tagjai finomabbak, jobban csillapítottak, de nincs közöttük klasszisnyi különbség. Első féke önmagában is elég a Liberty megzabolázásához, ha a hátsóval is rásegítünk, akkor pedig végképp nem lehet kifogásunk ellene. Kiegyenlítettebb a két fékhatás, mint a Keeway robogó esetében. Jöjjön az elkerülhetetlen, Imre ismét felül mögém! És megint nem érezni feltűnő különbséget sem a gyorsulás, sem pedig a futómű terén. Ez is remekül használható akár két személylyel is. Mező János
ÖSSZEGZÉS
A játszma egyáltalán nem volt annyira lefutott, mint azt gondoltam. A kínaiak finomabb géppel jelentek meg, mint eddig. Végeredményben a Piaggio még kifinomultabb, mint a Keeway, fürgébb, és jobb a futóműve. Ezzel szemben a Keeway bőséges helykínálattal és komótos kényelemmel szolgál. De a sikerhez a kínai motor-nak még egy dologra szüksége van: hosszú távú megbízhatóságra. Hogy ez már megvan-e, arra majd az élet adja meg a választ.

 

 

MCOnet Fórum Regisztrálj fórumunkba, és szólj hozzá a motorokhoz, quadokhoz robogókhoz...

 


Sebestyén Antal Értékesítő:                                     +36 70 578 7690

 

Ha megtetszet a robogó, akkor rendelje meg Webáruházunkból:piaggio liberty 125, ha még szeretne válogatni, akkor tekintse meg oldalunkat: Webrobogó.
Folyamatos akciókkal kedveskedünk, ezenkivül ingyen bukósisakkal és Ingyenes kiszállítással Magyarország egész területén!

 

Ha Robogó, akkor Webrobogó... Magyarország piacvezető internetes kereskedése!

Webrobogó - Motorcenter 2005 Kft.

2030 Érd, Budai út 76.
Telefonszám: 06-70-578-7690,
06-70-364-3119
Email: robogo@mconet.biz

MCOnet Magyarország

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelemi nyilatkozat Impresszum
MCOnet 2001-2019. - www.mconet.hu - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu

 

www.mconet.hu