Ha Robogó, akkor Webrobogó!

Magyarország internetes piacvezető kereskedése!

  • Kosár tartalma
    • # Termék db Bruttó összesen

      Az Ön kosara jelenleg üres!

Robogó kereső
2020. április 04. - Izidor napja van.
Archívumban

piaggio x8 - TÖMÖR GYÖNYÖR - Piaggio robogó - webrobogó

Fürge, méretes és szinte végtelenül terhelhető: a Piaggio új középkategóriás robogója majdnem annyira megpakolható, mint egy kombi. De sokkal szórakoztatóbb.

 Rendelje meg Webházunkból.
Hitel lehetőség, 20% -tól elvihető

Nehéz örökséggel indult útjára a Piaggio X8: élete során több mint 150 000 darab kelt el elődjéből, a Hexagonból, amely ezzel hivatalosan is felvételt nyert Európa legnépszerűbb robogói közé. Tíz év alatt azonban kikezdte külsejét az idő, így az olaszok 2003-ban leálltak a gyártásával.
Itt van tehát az X8, amelyet a Piaggio Monte-Carlóban mutatott be az európai szaksajtónak. A 125 és a 200 köbcentis változat minden jel szerint méltó utódja lehet a Hexagonnak. A külsőleg és műszakilag egyaránt gyökeresen megújult modell megtartotta elődje hasznos jellegzetességét, a farban kialakított tágas tárolórekeszt, amely hátulnézetből egyedi megjelenést kölcsönöz neki. A Hexagontól eltérően az X8 rekesze egészen benyúlik az ülés alá. 80 centiméter hossza akár teniszütő szállítására is elég, nem beszélve az 56 literes térfogatról. "Egy egyedül élő ember nyugodtan elintézheti vele a hétvégi bevásárlást" - véli Giancarlo Binetti, a Piaggio kétkerekű üzletágának vezetője.

 

piaggio x8 video

 

Megállapítása pláne akkor igaz, ha figyelembe vesszük, hogy a térdpajzson szatyor felakasztására szolgáló kampó talál ható, és felár ellenében 48 literes topcasezel bővíthető tovább a poggyásztérfogat. Igen meggyőző volt az a finom lendületesség, amellyel az X8 az első próbaútalkalmával belevetette magát a parányi hercegség sűrű forgalmába. Két rugós tagja fölényesen helytállt a száguldozás elleni harc eszközéül szánt fekvőrendőrökön. A híres Forma-l-es útvonalon haladva egy meredek jobbos kanyarból kigyorsítva máris a hírhedt tengerparti alagútban találtam magam. Akármennyire magával ragadó volt is a Piaggio dinamizmusa, kénytelen voltam önmérsékletet gyakorolni, az itteni rendőrök ugyanis nem ismerik a tréfát. 70 km/óránál többel - azt is csak a félreeső útszakaszokon - soha nem hajtottam. Városi tempónál alig fedezhető fel különbség a 15 lóerős 125 köbcentis változat és a hat lóerővel izmosabb, 200 köbcentis modell között. Utóbbi legfeljebb zöld lámpánál, hirtelen elrajtoláskor tud előnyt kovácsolni nagyobb hengerűrtartalmából és teljesítményéből. Összességében mindkét négyszelepes motor - a Leader-családból kerültek át - élénkebben reagál a gázadásra, mint e sorozat korábbi hajtóművei, látszik rajtuk, hogy alaposan átgyúrták őket.
Tesztünk hátralévő részének nem Monaco kacskaringós utcái, hanem a szomszédos Franciaország adott otthont. Az enyhe, tavaszias időben nem volt különösebb akadálya, hogy kirándulást tegyünk a Grande Corniche-n, amely felvezet a hercegség fölé magasodó hegyekbe. Elsőként a 200 köbcentis változat került sorra. A Nizza felé vezető, kétsávos úton megmutathatta, mire képes: könnyedén felgyorsult százra, a 120 km/órás végsebesség eléréséhez azonban már hosszabb nekifutásra volt szüksége. Mindvégig stabil egyenesfutás jellemezte, és bár tárcsafékei nem bizonyultak harapósnak, jól lassították a testes felépítményt. A gyakorlatlan vezetőt sem állítják nehéz feladat elé, mivel szinte lehetetlen blokkolásra kényszeríteni a kerekeket.

 

piaggio x8 robogó
piaggio x8 robogó

 

A Grande Corniche Nemzeti Parkhoz közeledve egyre keskenyebb és meredekebb az út, ami az X8-hátán cseppet sem nyűg, inkább élvezet. Kényelmes ülésén kellően ellazulva, ergonomikus körülmények között lehet utazni, kormánya és kezelőszervei a megfelelő helyzetben és helyen találhatók. A Piaggio korszerű robogóiról általánosságban elmondható, hogy futóművük a motorkerékpárokéval mutat rokonságot, így aztán nem jellemző rájuk a korai modellek kanyarlabilitása. Az X8 semleges viselkedést tanúsít az íveken: annak ellenére, hogy nem sportrobogó, még a legélesebb kanyarokat is kezesen, stabilan veszi. E kellemes tulajdonságának köszönhetően még arra is marad ideje az embernek, hogy gyönyörködő pillantást vessen az Alpok hóval fedett vonulataira. Az utas is kényelmes, csupán enyhén magasított ülőhelynek örvendhet, háttámla és oldalsó kapaszkodók teszik kellemessé számára az utazást. A lábtér kialakítása nem sikerült teljesen: a vezető még kényelmesen el tudja helyezni a végtagjait, az utasnak azonban vagy szét kell tárnia, vagy össze kell zárnia a lábát, mert nem nyúlik eléggé hátra a lábtartó.
A második nekifutás is - ezúttal a 125 köbcentis változattal -jól indult. A gyorsforgalmi úton természetesen kevésbé volt fölényes a kisebb motorral szerelt modell, időbe telt, mire elérte 105 km/óra végsebességét, és mindig magasabb fordulaton kellett pörögnie. A lassú és meredek Cornichen azonban meglepően jól elboldogult, soha nem zavarta rángatás vagy erőlködés a hullámvasutazást - még tízszázalékos emelkedőn sem torpant meg a Piaggio. Rugós tagjai és 35 mm-es csőátmérőjű teleszkópvillája végig hatásosan kiszűrte az útfelület egyenetlenségeit. A legutolsó, aszfaltozatlan szakaszon is kedvező benyomást keltett a robogó: 14 colos kerekeinek köszönhetően laza murván is szófogadóan teljesítette a kormány parancsait.
Az X8 mindent együtt véve jól átgondolt koncepció rekordgyanúsan nagy tárolórekesszel. Elsődlegesen városi forgalomra készült, de kezes viselkedése és nagy teljesítménye miatt hosszabb kirándulásokra is lehet vállalkozni vele. Jó, hogy a Piaggio eltekintett az olyan szükségtelen részletektől, mint a fedélzeti számítógép, a sportos központi rugós tag vagy az első ikertárcsa, és helyettük az egyszerűbb, de jó minőségű alkatrészekre helyezte a hangsúlyt. Elvégre integrálfék nélkül sem áll meg a világ! Ennek a filozófiának köszönhető, hogy harmonikus, lendületes robogó lett az X8-ból.
Várhatóan márciusban érkeznek meg az első darabok, igaz, nálunk csak a 200ast fogják forgalmazni, 1 099 900 forintos áron. A kiegészítők sorában megtalálható a speciális csomagtartóval ellátott központi csomagtáska, a nagyobb méretű szélvédő - kézvédőkkel együtt, az elektronikus indításgátló, valamint egy olyan összehajtható készség, ami meggátolja, hogy kiessenek a tárolórekeszből kilógó tárgyak, és további 20 százalékkal növeli a csomagtároló térfogatot.

MCOnet Fórum Regisztrálj fórumunkba, és szólj hozzá a motorokhoz, quadokhoz robogókhoz...

 


Sebestyén Antal Értékesítő:                                     +36 70 578 7690

 

Ha megtetszet a robogó, akkor rendelje meg Webáruházunkból:piaggio x8, ha még szeretne válogatni, akkor tekintse meg oldalunkat: Webrobogó.
Folyamatos akciókkal kedveskedünk, ezenkivül ingyen bukósisakkal és Ingyenes kiszállítással Magyarország egész területén!

 

Ha Robogó, akkor Webrobogó... Magyarország piacvezető internetes kereskedése!

Webrobogó - Motorcenter 2005 Kft.

2030 Érd, Budai út 76.
Telefonszám: 06-70-578-7690,
06-70-364-3119
Email: robogo@mconet.biz

MCOnet Magyarország

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelemi nyilatkozat Impresszum
MCOnet 2001-2019. - www.mconet.hu - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu

 

www.mconet.hu