Ha Robogó, akkor Webrobogó!

Magyarország internetes piacvezető kereskedése!

  • Kosár tartalma
    • # Termék db Bruttó összesen

      Az Ön kosara jelenleg üres!

Robogó kereső
2020. május 28. - Emil, Csanád napja van.
Archívumban

Itáliai elegancia: Vespa LX 125 - Vespa robogó teszt - Webrobogó

Jellegzetes formatervezésű Vespák immáron több mint 60 éve jelentek meg az utakon.

Az elsőként csak Olaszországban sikeres márka mára nemcsak egy ismert robogó-családdá nőtte ki magát, hanem eleganciát és olasz életérzést kifejező szimbólummá vált az egész világon.

 Rendelje meg Webházunkból. 

A 60 év alatt több mint 17 millió példányt értékesítő gyár hatvanadik évfordulója alkalmából dobta piacra az LX modelljelzéssel ellátott példányát. Ez a modell az 1996-ban megjelent, első 4 ütemű blokkal szerelt, 460.000-es darabszámban értékesített, ET4-et hivatott leváltani. Ez a tény komoly kihívást jelentett az új típus piaci fogadtatása szempontjából.
A mérnökök mindent megtettek azért, hogy az LX is a legnépszerűbb Vespa modellek táborába lépjen. Olyan új külső megjelenést választottak, ami megfelel minden korosztály számára férfiaknak és nőknek egyaránt.
Első pillantásra egy csinos, karcsú formájú robogót alkotott a Piaggio konszern, ugyanakkor első ránézésre felismerhető a Vespa jellegzetes jellemvonása is.
Előre hatalmas lámpatest került, ami jól mutató krómkeretet kapott. A krómozott felületek ezenkívül több helyen is feltűnnek, a masszív visszapillantótükrön át a hátsó kapaszkodó is krómozott.
A karcsú test hű maradt elődjeihez, szintén egybefüggő acélkarosszériából áll, ami szilárdsága révén stabil, pontos irányíthatóságot kölcsönöz az LX-nek.
Vespa LX 125 - Vespa robogóNagyméretű, jól látható műszerfal van az első idomon, ahol a hagyományos sebességmérő és a szokásos visszajelzők mellett egy digitális óra is helyet kapott.
Az irányjelzők természetesen a karosszériába beágyazva foglalnak helyet, és áttetszőek, a hátsó féklámpa is a 70-es évekbeli Vespa - stílust idézi formájával.
A hasított bőrülésen helyet foglalva a Vespáknál megszokott hatalmas lábtér fogad. A padlólemezen hosszanti gumicsíkok elevenítik fel az egykori modellek emlékét. A magasra helyezett visszapillantó tükrök nagyszerű hátratekintést biztosítanak. A tesztelt LX-et 125 cm3-is blokkal szerelték, ami több mint 10 lóerővel büszkélkedhet. Ha nem is a legfürgébb robogók közé tartozik, de a négyütemű blokk nem hoz szégyent használójára. A széles, vastagon párnázott ülés hosszabb távon is kényelmes, a 91 km/ órás végsebessége több mint elég egy ilyen városi robogónál. A fékek tekintetében elől jól adagolható hidraulikus tárcsafék, míg hátul hagyományos dobfék található.
Az LX elől 11 colos, míg hátul 10 colos felnit kapott. Ami méretét tekintve nem számít nagynak, viszont a jó futómű beállításnak köszönhetően megfelelő stabilitást garantál használójának. A mérnökök a futómű beállításnál az arany középutat választották, így nem ér kellemetlen meglepetés rosszabb minőségű úton történő haladáskor sem, jól csillapítja a kisebb kátyúkat, viszont ahol szükséges, például egy Vespa LX 125 - Vespa robogótempósabb kanyarban megfelelően feszes marad.
Az ülés végén lévő masszív krómozott kapaszkodó azt az érzést kelti, hogy itt még egy személyt szállíthatunk. Ám, mikor a két személynek kicsit talán rövid ülést és a hátsó utas-lábtartót szemrevételezzük, akkor bizony rájövünk, hogy ezt a kis csodát nem hosszabb távú kétszemélyes robogózásra tervezték, arra ott van a másik Vespa, a GTS.
A mindennapi városi közlekedésnél elengedhetetlen tárolórekeszeket is találunk az LX-en. Az egyik ilyen a nagyméretű kesztyűtartó, és a zárt sisakot is befogadó ülés alatti tároló, amit egy könnyed mozdulattal akár ki is vehetünk.
Az LX méltó utódja lehet az egyik legsikeresebb Vespa modellnek, megőrizve azt a hagyományt, amit a márkanév képvisel Vespa rajongók számára.

Pataky Levente

Műszaki adatok:
Motor: 1 henger, 4 ütem, levegőhűtéses
Lökettérfogat: 124cm3
Teljesítmény: 10,3 LE/ 7,6 kW 8000/ perc fordulaton
Max. nyomaték: 9,6 Nm 6000/perc fordulaton
Első futómű: Egykarú hidraulikus lengőkar
Hátsó futómű: rugóstag állítható előfeszítéssel
Fékek: Elöl 200 mm tárcsafék, hátul 110 mm-es dobfék
Gumiméret: Elöl 110/70-11", hátul 120/70-10"
Ülésmagasság: 785 mm
Üzemanyagtartály: 8,6 liter
Száraz tömeg: 110 kg

Motor - Robogó - Piaggio - Keeway - Gilera - Vespa - Linea

Sebestyén Antal Értékesítő:                         +36 70 578 7690              

 Rendelje meg Webházunkból. 

Bővebb információk: http://www.webrobogo.net   

Motor infó: http://webrobogolink.mconet.hu/

A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarország.mconet.biz

Partner oldalak:

Építőanyag kereskedés és Tüzép - Mapei - Cement - Tégla - Sóder - Cserép - Mész

 Lakás - Eladó lakás - Társasház - Ingatlan - Lakópark

Webrobogó - Motorcenter 2005 Kft.

2030 Érd, Budai út 76.
Telefonszám: 06-70-578-7690,
06-70-364-3119
Email: robogo@mconet.biz

MCOnet Magyarország

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelemi nyilatkozat Impresszum
MCOnet 2001-2019. - www.mconet.hu - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu

 

www.mconet.hu