Ha Robogó, akkor Webrobogó!

Magyarország internetes piacvezető kereskedése!

  • Kosár tartalma
    • # Termék db Bruttó összesen

      Az Ön kosara jelenleg üres!

Robogó kereső
2020. május 28. - Emil, Csanád napja van.
Archívumban

Olasz barátnő - Vespa GTS 250 - Vespa robogó

Egyedül érzi magát? Romantikára, szerelemre, szenvedélyre vágyik? Nem leli párját a világban?

Van egy titkos tippünk: ha nem is ő az igazi, egy próbát mindenképp megér.

Rendelje meg Webházunkból.

  • - Gracza Zoltán
Vespa GTS 250 - Vespa robogó - Webrobogó
hirdetés

Mert ha forró vágyakról, szenvedélyről van szó, nem javaslom, hogy a szőke, hűvös eleganciával megáldott, emberbarát skandináv típust keresse. Nem önre vár a precíz és jól táplált német alkat sem. Oroszhon mindent túlélő gyermekeit is jobb, ha messziről elkerüli. Akit ön keres, az a szeszélyesen önfeledt, formás, mediterrán szépség.

De hol lelhetünk ilyen olaszos szépségre hazánkban? Hol képviseli magát ez a temperamentum, a déli formák ilyen vadító együttese? Hol találkozhatunk Corradino D'Ascanio lányainak lányaival, a legfiatalabb darazsakkal, hogy lábaink közé kaphassuk őket? A Vespák köztünk járnak, csak legyen szemünk, hogy észrevegyük bájaikat!

Vespa GTS 250 - Vespa robogó - Webrobogó

A hátsó domborulatok jelenlegi formaterve ötven éve került először a Vespára, mégis fiatalnak és ruganyosnak tűnik. Audrey Hepburnt és Gregory Pecket még nem ez a forma kapcsolta össze az 1953-as Római vakációban, mivel ők még egy első sorozatú 125-össel rótták Róma utcáit, melynek kisebb, kerekebb feneke és első sárvédőn ülő lámpája volt. 1963-ban megjelent a 150 GS-nél testesebb 160 GS (Gran Sport), melynek mai másolata a Vespa GTS, az olaszvágyú szívek megdobogtatója.

Vespa GTS 250 - Vespa robogó - Webrobogó

A vér szerinti ős Vespa GTS 250 - Vespa robogó - Webrobogó
A 160 GS a maga korában 120 km/h-ig skálázott órával és 100 km/h-s végsebességgel került piacra. A 159 köbcentiméteres kétütemű, egyhengeres, vízszintesen elhelyezett blokk 8,2 lóerő leadására volt képes, melyhez 6000-es percenkénti fordulatra kellet pörgetni. Az 54 éves modell öröksége mutatkozik meg az új 250-es GTS-ben. Vespa GTS 250 - Vespa robogó - Webrobogó

A GTS-en, mint minden Vespán 1946-óta, elöl egylengőkaros felfüggesztés tartja a kereket, amit a 2003-ban bemutatott Granturismo óta 12 colos és 120/70-12-es gumikkal szerelnek. Ez a megoldás elvileg nagyon komfortos, mivel az első keréknek a fix rögzítési ponthoz képest utánfutása van, ezért - mint az irodai kerekes szék - mindig a haladás irányába áll be, miközben a rezgéseket, bukkanókat nem a villával párhuzamosan, hanem egy ív mentén vezeti el, így abból a lehető legkevesebbet juttat el a kormányig. A valóságban ezt nem éreztem ilyen fantasztikusnak, de a budapesti utakat senkinek sem kell bemutatni.

Vespa GTS 250 - Vespa robogó - Webrobogó

Vespa GTV Vespa GTS 250 - Vespa robogó - Webrobogó
Aki mégsem elégszik meg a GTS múltidéző formájával és kivitelezésével, annak a modern Vespák sorából a csúcsmodellt, talán minden idők egyik legdrágább és legelegánsabb Vespáját ajánlom. A GTV a GTS alapjaira épül: ugyanaz a váz, ugyanaz a futómű, megegyeznek a fékek és a motor is, csupán külső megjelenésükben van jelentős különbség. A GTV fényszórója a legrégebbi Vespa múltat idézi: első sárvédőre helyezett fényszóró ugyanis az 1946-ban bemutatott Vespa 98-on tűnt fel először. Az előre került többletsúly miatt talán még bizonytalanabb a GTV irányítása, de a forma varázsa mindenben kárpótol minket. Vespa GTS 250 - Vespa robogó - Webrobogó

Vespa GTS 250 - Vespa robogó - Webrobogó

Lényeges különbség a GTS-hez képest, hogy a kormányburkolat hiányában előtűnik a krómozott, íves kormányrúd, amire szintén krómozott fékolajtartályok kerültek. Az eltűnt burkolat szélfogó hatását pótolja a kis plexi a műszerfal előtt, ami az óriási szörnyplexinél sokkal csinosabb, igaz - pont emiatt - kevésbé hatásosan fogja fel a fejünket cibáló szelet. A kormány közepére helyezett műszeregység is retrósabbra sikerült volna a GTS-énél, ha a fehér hátlapú, sötétben halvány narancssárga világítást kapó kilométeróra és üzemanyag-szintjelzők alá nem egy kínai karórát építettek volna be a hangulatot fokozó kék háttérvilágítással.

Bár minden Vespán alaptartozék az üléstakaró esőköpeny, a GTV talán az egyetlen, ahol ezt nemcsak saját komfortunk miatt érdemes használnunk. A két részből álló, valódi bőrből készült ülés ugyanis nehezen viseli, ha tartósan eső áztatja. Ezért amikor bizonytalan időjárási helyzetben hagyjuk Vespánkat az utcán, érdemes az ülését alaposan letakarni. Összességében a GTV a maga kis plexijével, a GTS-nél is csábosabb megjelenésével, szeretetre méltóbb, jobban használható, de mindenesetre még retrósabb kis robogó volt. Csupán a kvarcórája világítását alakítanám át azonnal a megvásárlása után. De hogy megéri-e az árát? Az csupán attól függ, kinek mennyit ér az egyediség.

Vespa GTS 250 - Vespa robogó - Webrobogó
Cikkünk folytatódik, lapozzon!

Vespa GTS 250 - Vespa robogó - Webrobogó
hirdetés

Bár Vespával versenyző barátaim váltig bizonygatták, hogy versenyekre ez az egyik legjobb futómű, mégis a mindennapi használatban, igaz visszajelzést keveset juttatott el hozzám, ijedtséget annál többet. Ha ugyanis nem fogjuk rendesen a kormányt, a legkisebb gödör, vagy útegyenetlenség hajlamos elfordítani a kereket, ami veszélyes mutatványokra kényszeríthet minket. Elengedett kormánnyal motorozásról ne is álmodjunk. De hát miért is tennénk ilyet? Egy ilyen szépséget fogni kell, tartani két kézzel.

Vespa GTS 250 - Vespa robogó - Webrobogó

A műszerfalburkolat alól előkandikáló markolatot megragadva és a gázt tövig rántva csendes élvezettel búg fel a 244 köbcentiméteres, vízhűtéses, injektoros motor 22 lóereje. A 150 kg-os önsúlyhoz szükség is van erre, ha el szeretnénk érni a névleges, 122 km/h-s végsebességet. Erre az őrjítő száguldásra képes is, ha ügyesen kibontjuk ruháiból. Az extraként választható magas plexivel a megengedett végsebesség a stabilitás drasztikus csökkenése miatt csupán 100 km/h, amihez még némi bátorságra is szükségünk lehet. Arról már nem is beszélek, hogy egy enyhén karcos plexi és a bukósisakom plexijének együttes használatakor, már igen homályosan tárult elém az a gyönyörűen csillogó világ, ami egy Vespa nyergében ülve körülvesz minket.

Vespa GTS 250 - Vespa robogó - Webrobogó

A plexi az utasszállításban is akadályoz, mivel a hátsó dudor elé került kihajtható lábtartón támaszkodni igyekvő utas kénytelen ehhez kissé előrébb csúszni. Így a feje közelebb kerül a vezetőjéhez, aki viszont nem akarja beleütni minden bukkanónál sisakját a plexi szélébe, ezért kicsit hátrébb húzódik, ahol aztán az utas bukójával találkozik. Az olasz életérzésbe nem tartozik bele egy modern méretű bukósisak. Pláne kettő. Ezt az is bizonyítja, hogy az ülés alatti bukótartóba nem fér bele egyik mai, zárt sisak sem, cserébe viszont rengeteg hely marad óriási kütyüinknek. A pakolásnál azonban vigyázzunk: az ülés alá tett dolgaink ne legyenek hajlamosak elolvadni, a 250 i.e. motor ugyanis kellemesen felfűti a csomagtartó műanyag dobozát is.

Vespa GTS 250 - Vespa robogó - Webrobogó

Ha az ülés és a kormány alatt lévő tárolórekeszekben mindent elhelyeztünk, akkor már csak az útra és a műszerfalra kell figyelnünk. A modern, mégis retro műszerfalra, ahol a legtöbb információ egy folyadékkristályos kijelzőn jelenik meg. Így a vízhőfok, az üzemanyagszint, a fordulatszám, a megtett távolság, a külső hőmérséklet és a pontos idő is innen olvasható le. A visszajelző lámpák óriási színes dudorokként sorakoznak, a plexi alatt, míg az irányjelző oldalankénti visszajelzését két féldudor testesíti meg. A kilométeróra az egyetlen analóg szerkezet. Mutatóját az extra légterelő plexi nélkül, a burkolat mögé bújva, enyhe hátszéllel és lejtőn 120 fölé, illetve majdnem 130-ig sikerült feltornázni.

Vespa GTS 250 - Vespa robogó - Webrobogó

Körülbelül ekkor jut szerephez a két darab 220 mm-es féktárcsa, melyekhez fémhálós fékcsöveken keresztül jut el fékezési szándékunk. Ha húzzuk a karokat, lassulunk, ha nagyon húzzuk, megállunk. Körülbelül ennyire képesek. Az elöl két-, hátul egydugattyús féknyergek inkább kielégítően, mint lelkesen teszik a dolgukat, mivel a mediterrán temperamentum itt is előtör: száguldás az élet, hát fújjon a szél, bármi áron.

Vespa GTS 250 - Vespa robogó - Webrobogó

De ha mégis megállunk és letámasztjuk kis olasz darazsunkat, vessünk rá egy pillantást, mint az elmúlt hatvan év legidőtállóbb motorjára. Csodáljuk meg krómelemeit és a modern, mégis ideillő lámpabúráit, ahogy csillognak a napfényben. A Dolce Vita érzés bizsereg át rajtam, ahogy félve rápillantok. Itt áll előttem az ideális mediterrán barátnő, akit szeretőnek bárkinek nyugodtan ajánlok. Feleségnek csak ízlés szerint...

Vespa GTS 250 - Vespa robogó - Webrobogó

Műszaki adatok Műszaki adatok

Motor: vízhűtésű, négyütemű, 4 szelepes egyhengeres
Lökettérfogat: 244 cm3
Furat x löket: 72 x 60 mm
Max. teljesítmény: 22 LE
Max. nyomaték: 20,2 Nm
Keverékképzés: elektromos befecskendezés
Kuplung: röpsúlyos, automata
Váltó: fokozatmentes, szíjhajtású automata
Véghajtás: közvetlenül a hátsó kerékre
Váz: önhordó, sajtoltlemez karosszéria
Első futómű: egykarú, rövid, húzott lengőkar
Hátsó futómű: hajtóműhordó lengővilla
Kerekek: 12 x 3,00 elöl, 12 x 3,00 hátul
Gumik: 120/70 - 12 51 P elöl, 130/70 - 12 62 P hátul
Első fék: 220 mm-es tárcsafék, kétdugattyús féknyereg
Hátsó fék: 220 mm-es tárcsafék, egydugattyús féknyereg
Méretek (H x Sz x M): 1930 x 755 x 1170 mm
Tengelytáv: 1395 mm
Szabad magasság: 135 mm
Ülésmagasság: 790 mm
Üzemanyagtank térfogata: 9 liter
Száraz tömeg: 158 kg
Végsebesség: 118 km/h 

MCOnet Fórum Regisztrálj fórumunkba, és szólj hozzá a motorokhoz, quadokhoz robogókhoz...


Sebestyén Antal Értékesítő:                                     +36 70 578 7690

Ha megtetszet a robogó, motor, akkor tekintse meg oldalunkat: Webrobogó.
Folyamatos akciókkal kedveskedünk, ezenkivül ingyen bukósisakkal és Ingyenes kiszállítással Magyarország egész területén!

Ha Robogó, akkor Webrobogó... Magyarország piacvezető internetes kereskedése!

Webrobogó - Motorcenter 2005 Kft.

2030 Érd, Budai út 76.
Telefonszám: 06-70-578-7690,
06-70-364-3119
Email: robogo@mconet.biz

MCOnet Magyarország

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelemi nyilatkozat Impresszum
MCOnet 2001-2019. - www.mconet.hu - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu

 

www.mconet.hu