Ha Robogó, akkor Webrobogó!

Magyarország internetes piacvezető kereskedése!

  • Kosár tartalma
    • # Termék db Bruttó összesen

      Az Ön kosara jelenleg üres!

Robogó kereső
2020. május 27. - Hella napja van.
Archívumban

Teszt: Vespa Grandturismo 200L - Vespa robogó - Webrobogó

Szívhez szól

Én ezt nem értem. Van valami megfoghatatlan minden olasz járműben, ami miatt komoly érzelmi kapcsolatba kerülünk. Tudjuk nagyon jól, hogy technikailag nem mindenben állnak a helyzet magaslatán, és a minőségről is városi legendák keringenek, de itt nem az ész, a szív van a célpontban.

Teszt: Vespa Grandturismo 200L - Vespa robogó - Webrobogó

A Vespával is ez a helyzet. Mert ne mondja senki, hogy azért vesz Vespát, mert a technikai csúcsra vágyik. A Vespa az ROBOGÓ, a többiek meg profi közlekedési eszközök. Valahogy ez a helyzet a Harley-val is. Ott is valami el van rejtve, ami miatt a Harley az igazi chopper, hiába jobbak a konkurensek. Harley-érzést, Vespa-érzést nem lehet utánozni.

A bemutatón sok mindent megtudtunk a motorról, csak a vezetési élmény hiányzott. Most egy hétig volt nálunk az új Vespa, a kétszázas Grandturismo.

Teszt: Vespa Grandturismo 200L - Vespa robogó - Webrobogó
Az extraként vásárolható szélvédő 25 ezer forint, ami majdhogynem sisakplexi árban van. Kértük, legyen ez is a tesztmotoron, akárcsak a hátsó doboz, ami 45ezer forint körüli extra. A plexivel robogózás természetesen más menettulajdonságokat produkál. Jó kis szeles napokat fogtunk ki, így néha vitorlaként üzemelt.

Nyílt terepen - oldalszélben - ügyelni kellett az előzésekre, de mindezek ellenére nem volt labilis a jármű. Egy normál motorról átülve természetesen szokni kell a futóművet, a kisebb kerekeket, melyek a Vespához képest nem is olyan kicsik. Az eddigi 10"-es kerekek helyett ezen a modellen alkalmaztak először 12"-os kerekeket.

Teszt: Vespa Grandturismo 200L - Vespa robogó - Webrobogó
Ha esetleg zavarna az erős szél, akkor a plexit egy villáskulccsal öt perc alatt eltávolíthatjuk. Ugyan ilyen egyszerű a hátsó doboz leszerelése is. A doboz külön kulccsal zárható, természetesen színre fújt és fém Vespa felirattal ékesített. A 45ezer egy kicsit soknak tűnhet a 42 literes ládáért, de a gyári láda a Granturismo farának íveit másolja, valamint szivacsos utas háttámlával látták el, így gyönyörűen harmonizál a géppel.

A nagyobbik, 198cm3 -es Granturismo-t kaptuk meg. A motorja egyhengeres, négyütemű, négyszelepes, két utas katalizátorral. 20 lóerőt kapunk 8500 fordulaton és 17,5 Nm nyomatékot szintén 8500-on. A jármű nem túl könnyű, 139 kg, köszönhetően a hagyományos fém karosszériának. Ezt a vasat mégis kellemes dinamikával mozgatja a fenti szerkezet.

Teszt: Vespa Grandturismo 200L - Vespa robogó - Webrobogó
A városi közlekedésben és az országúton is nagyszerűen megállja a helyét, két személlyel is. Az általunk szélvédővel mért végsebessége 120 km/h, ami megfelel a gyári adatoknak. Az előttünk haladó teherautók megelőzésére is marad erőtartalék, bár okosan kell kezdenünk minden manővert.

A kétszemélyes utazás nem teljesen felhőtlen. Az ideális eset az, ha az elöl ülő sovány, a hátsó meg egy kicsit pufibb. Ugyanis ha egy széles csípőjű ül elöl, akkor a hátul ülő lába csak kitekerve ér el a lábtartóra. Barátnőm volt, hogy inkább lógatta a lábát, mint a lábtartóra rakta. A gyönyörű, kihajtható utas lábtartó egyébként is útban van a vezetőnek. Megálláskor sokszor a vádlimnak ütődött, ráadásul az utas cipője bepiszkítja a sofőr nadrágját.

Teszt: Vespa Grandturismo 200L - Vespa robogó - Webrobogó
Az ülés egyébként igen kényelmes, az üléspozíció jellegzetesen Vespás. Ez azt jelenti, hogy nem terpeszkedünk, hanem szépen ülünk a motoron, a combunk a lábszárral kilencven fokot zár be. Így ülünk a Vespán ősidők óta.

A kormányvég óriási kormánysúlyai nagyon szépek. A rezgés elnyeléséért felelősek, és teszik a dolgukat rendesen, nem rezeg a tükör semmilyen fordulaton.

Teszt: Vespa Grandturismo 200L - Vespa robogó - Webrobogó
A nagyméretű műszeregyüttest a kormányidomba integrálták. Az üzemanyagszint mellett a motorhőfok-mérőnek is jutott hely. Egy vízhűtéses blokk esetén ildomos is. Sajnos, a kilométer számlálót nem lehet lenullázni, de szerencsére - a Vespához illően - nem digitális. Érdekes, hogy a sebességmérőre mérföldes skála is került. A visszajelzők egyértelműek, az irányjelzőnek mindkét irányba van lámpácskája. A bekapcsolt világítás visszajelzője folyamatosan ég, ami teljesen értelmetlen, ugyanis a világítást az új előírásoknak megfelelően nem lehet lekapcsolni. Az időmérő óra nagyon hasznos, de sajnos folyadékkristályos. Ez egy kicsit idegen a Grandturismo hangulatától.

Teszt: Vespa Grandturismo 200L - Vespa robogó - Webrobogó
A Granturismo hátsó lámpája a karosszériába simul, nem töri meg a hátsórész szép ívét. A féklámpa LED-es megoldású, a világítás klasszikus izzós. Az irányjelző szintén süllyesztett színtelen burájú.

A fékek már a bemutatón elnyerték a tetszésemet. Nem újdonság a robogókon alkalmazott tárcsa, a Vespának mégis ez az első modellje, amire tárcsafék került. Mivel teljesen automatikus az erőátvitel, így kézzel vezéreljük a hátsó kétdugattyús 220 mm-es tárcsaféket is. Ugyan ilyen rendszer került előre is.

Teszt: Vespa Grandturismo 200L - Vespa robogó - Webrobogó
Sajnos a robogókat jobban lopják, ezért mindig kötelező kiláncolnunk kedvencünket. Hagyományos esetben a kerekeken szerencsétlenkedjük át a láncot. A Vespánál nem kell összemocskolnunk magunkat, ugyanis az alvázhoz erős szemet hegesztettek, amihez láncolva könnyedén mozgásképtelenné tehetjük a féltve őrzött járművet.

Nem csak központi támaszt, hanem oldalsztendert is kapott a Grandturismo. Ez utóbbit nem felejthetjük kint, mert a motort egyenesbe állítva automatikusan felcsapódik. Ha sokáig őrizetlenül hagyjuk a motort, állítsuk inkább központi támaszra, ugyanis előfordulhat, hogy a robogózás iránt fogékony gyermekek a gépet megmozdítva és óhatatlanul felborítva agyonlapíttatják magukat vele.

Teszt: Vespa Grandturismo 200L - Vespa robogó - Webrobogó
Az indítókulcs fejét megnyomva kipattan a kormány alatti kesztyűtartó, így az apróbb tárgyak elhelyezésével nem kell sokat bajlódnunk. Itt találjuk a rejtett szerszámkészletet is, ami robogóhoz mérten igen bőséges. A biztosítékok cseréjét is innen végezhetjük, amihez a szerszámkészletben találunk segítőeszközt, így a hölgyeknek sem kell feláldozni körmüket egy egyszerű biztosítékcserénél.

Teszt: Vespa Grandturismo 200L - Vespa robogó - Webrobogó
Az ülést gombnyomásra nyílik, a nyitáshoz nem kell a kulcsot kivennünk, még járó motornál is kikaphatunk valamit az ülés alatti rakodó rekeszből. Ha az akkumulátor kimerül, akkor a kesztyűtartóban van egy pöcök, ami mechanikusan nyitja a zárszerkezetet. Az ülés alatti tárolórekesz egy mozdulattal kiemelhető és azonnal hozzáférhetővé válik a motor. Az üzemanyag beöntő nyíláshoz is az ülés felhajtásával jutunk.

Van egy figyelmesség, amivel csak olasz motor szolgálhat. A felhajtott ülés alól egy műanyag üléstakarót húzhatunk elő, ami szárazon tartja az ülést eső esetén. Egyik vége az üléshez van rögzítve, így elhagyni sem tudjuk, és mindig kéznél van. Egyszerű dolog, mégis milyen hasznos.

Teszt: Vespa Grandturismo 200L - Vespa robogó - Webrobogó
A Vespa Granturismo száz forint híján egymillió forint. Ha első hallásra soknak tartanánk, csak nézzük meg a konkurensek árcéduláit:
Honda Foresight 250cm3 1230000 Ft,
a kicsi Suzuki Burgman, ami csak 125cm3 948000 Ft,
Yamaha Majesty 250cm3 1342000 Ft,
Malaguti 250cm3 - 1390000Ft.

Azt hiszem nem kérdés: ha chopper, legyen Harley, ha robogó csak is Vespa.

 

Webrobogó - Motorcenter 2005 Kft.

2030 Érd, Budai út 76.
Telefonszám: 06-70-578-7690,
06-70-364-3119
Email: robogo@mconet.biz

MCOnet Magyarország

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelemi nyilatkozat Impresszum
MCOnet 2001-2019. - www.mconet.hu - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu

 

www.mconet.hu