Ha Robogó, akkor Webrobogó!

Magyarország internetes piacvezető kereskedése!

  • Kosár tartalma
    • # Termék db Bruttó összesen

      Az Ön kosara jelenleg üres!

Robogó kereső
2020. május 27. - Hella napja van.
Archívumban

Teszt: Vespa GTV 250ie - Vespa robogó - Webrobogó

Római vakáció Anna hercegnő élete legszebb napját töltötte Rómában egy Vespán. Ez most megismételhető a GTV 250 ie nyergében.
Rendelje meg Webházunkból.
Hitel lehetőség, 20% -tól elvihető


Vespa GTV 250 robogó - videófilm

Vespa GTV 250 robogó a lánnyal

Vespa robogó a lánnyal

A fodros szoknya száll a szélben, a lány rövid fekete hajának fürtjei játékosan simogatják boldog arcát. Sok világhírű imázs és mozijelenet fűződik a Vespa 60 éves történelméhez, de a leghíresebb mégis Audrey Hepburn és Gregory Peck, illetve Anna hercegnő és Joe Bradley újságíró románca Róma utcáin, ami a múlt évszázad talán legelegánsabb színésznőjének Oscar díjat hozott a Római Vakáció című filmben nyújtott alakításáért 1953-ban.

Régi Vespa retro
Az ilyen pillanatokat akarja visszahozni a Vespa a 60 éves jubileumára bemutatott nosztalgia típusokkal. Persze csak a küllemmel, nem a műszaki tartalommal, hiszen nem más, mint a benzinbefecskendezéses GTS 250ie csúcsmodelljük az alapja a GTV 250-nek, mely újjáéleszti - legalább is első pillantásra - az első, 1946-os Vespa jellegzetes formai alkotóelemeit és színét. A krómozott csőkormányt, az első sárvédőre szerelt fényszórót és a két darab egymás mögé szerelt ülést, méghozzá utóbbit nemes, sötétbarna bőrből. Közelebbről szemügyre véve azért látszik, hogy idealizáltak és modernizáltak ezek az elemek is. Hiszen a sárvédőre szerelt fényszóró a legmodernebb többtükrös és síküveges technológiát képviseli, a két ülés ugyanarra az alapra lett helyezve, mint a GTS 250 dupla nyerge és közösen nyílnak, ha hozzá akarunk férni alattuk a sisaktartóhoz. A régi galambszürke szín az új Vespán meg valójában egy sok árnyalatban csillogó metál festék, amit viszont csak akkor látunk, ha rá süt a nap. A nosztalgia mellett ezek a finomságok hihetetlen eleganciát kölcsönöznek ennek a limitált típusnak, egy olyan eleganciát, amiben a gyár nem spórolt el semmit, de ezt gazdagon meg is fizetteti. Nem kevesebb, mint 320 000 forinttal drágább a GTV a GTS-nél. Igaz, ez magába foglal egy 100 000 forintos ruházati utalványt is, amivel stílusban felöltözhetünk hozzá.

Fejedelmi érzés tölt el, ahogy a nyergébe szállunk. A krómkormány nemesen áll a kézhez, végén még a kapcsolók házát is a motor metálszürke színére festették. A fehér alapú műszerfalról lehagyták a GTS LCD kijelzőit, mutatók és forgó számok jelzik a sebességet, a kilométerállást és a benzinszintet. A bőrbevonatú nyeregben meg érezzük, hogy nemes alapon ülünk. Gombnyomásra mégis a modern világ kel életre, annak is legfinomabb technológiája. A régi kétütemű Vespák háromszög alakú kipufogóját idézi a katalizátorral ellátott hangtompító, belőle halk, de határozott négyütemű dobolás áramlik. Azért aki ismerte a régi 100-ast, azonnal észre veszi, hogy a két és félszer ekkora lökettérfogatú GTV méreteiben is jócskán nagyobb a példaképnél, és főleg magasabb, hogy kellő szabad magassága legyen a modern gumik és futómű adta lehetőségekhez. Mérete amellett, hogy elegendő hely maradt a pajzs és az ülés között ahhoz, hogy még a magasabb emberek is kényelmesen üljenek, kimondottan komoly motor méretét és érzését kölcsönöz a GTV-nek.

Vespa GTV 250 kormányműVespa GTV 250 kilóméteróra
Vespa kormánymű és kilóméteróra

Nemes krómozott csőkormány és keskeny műszerfal. Nincsenek LCD kijelzők De komoly is ahogy elindulunk. A Piaggio Leader erőforrás ékszíjautomata váltója a Vespában úgy van hangolva, hogy viszonylag alacsony fordulaton üzemel a motor, viszont tökéletes összhangban van a motor nyomatékgörbéjével, így igen hatékonyan gyorsítja fel a teletankoltan 159 kilós lemezrobogót. A 12 colos kerekekre, elöl egykarú, rövid, húzott lengővillára, hátul két rugóstagra támaszkodó, hajtóműhordó lengővillára alapozó futómű a merev önhordó karosszériával együtt nagyon határozott, célpontos menettulajdonságot kölcsönöz a 250-esnek, és a feszes csillapításával még a nyújtott kanyarokban, 100 fölötti tempónál is bombabiztosan fordul a GTV. Igaz, ABS-el nem rendelkezik a nosztalgiarobogó, fékei viszont nagyon hatékonyak, finoman adagolhatóak, és jó az összhang az első és a hátsó tárcsa kézi ereje között. Ilyen futóműről Adrey Hepburn és Gregory Peck még nem is álmodhattak.

Vespa lógóVespa bőr ülés
Vespa lógó és bőrülés

A hímzett ülés tovább fokozza a limitált szériás Vespa nemességét
Viszont két személlyel kicsit borul az egyensúly, már 50 kilós utas mellett is nagyon besüpped a Vespa fara, és az egész viselkedése igen farnehéz lesz. Kár, mert külön kihajtható lábtartót kapott az utas, a hátsó króm csomagtartó keretében jól meg tud kapaszkodni, a 250-es ereje meg jól bírja a pluszterhelést.

Vespa üléshuzat
Vespa üléshuzat
Felszereltségben igen a felső kategóriát képezi a GTV. Vespás tradíció szerint a pajzsban ugyanúgy található egy méretes kesztyűtartó rekesz, mint fölötte egy táskatartó gyűrű, az ülés alatti rekeszben elfér két nyitott sisak, és ennek reteszelése a pajzson elhelyezett elektromos kapcsolóval nyitható. Hogy a nemes bőrüléseknek ne ártson az eső, a keretük aljának üregében elrejtettek egy vízhatlan huzatot, amit egy pillanat alatt rá lehet húzni a két üléspárnára.

Anna hercegnő felhőtlenül száguldott Róma keskeny utcáin, régi építmények és a modern forgalom között. Ezt ma a GTV-vel még élvezetesebben lehet tenni nagyobb erejének, jobb fékeinek és kiváló futóművének köszönhetően. És nem kell feltétlenül Rómának lenni, működik ez ugyanennyire akár Budapesten, vagy bárhol máshol. Mert vannak örökké vált klasszikusok, amik sohasem vesztik el varázsukat.

MCOnet Fórum Regisztrálj fórumunkba, és szólj hozzá a motorokhoz, quadokhoz robogókhoz...


Sebestyén Antal Értékesítő:                                     +36 70 578 7690

Ha megtetszet a robogó, akkor rendelje meg Webáruházunkból: Vespa GTV 250, ha még szeretne válogatni, akkor tekintse meg oldalunkat: Webrobogó.
Folyamatos akciókkal kedveskedünk, ezenkivül ingyen bukósisakkal és Ingyenes kiszállítással Magyarország egész területén!

Ha Robogó, akkor Webrobogó... Magyarország piacvezető internetes kereskedése!

Webrobogó - Motorcenter 2005 Kft.

2030 Érd, Budai út 76.
Telefonszám: 06-70-578-7690,
06-70-364-3119
Email: robogo@mconet.biz

MCOnet Magyarország

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelemi nyilatkozat Impresszum
MCOnet 2001-2019. - www.mconet.hu - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu

 

www.mconet.hu