Ha Robogó, akkor Webrobogó!

Magyarország internetes piacvezető kereskedése!

  • Kosár tartalma
    • # Termék db Bruttó összesen

      Az Ön kosara jelenleg üres!

Robogó kereső
2020. szeptember 25. - Eufrozina napja van.
Archívumban

Vespa Granturismo - A robogók Harley-ja? - Vespa robogó - Webrobogó

Magyarországon is kapható a legfrissebb Vespa robogó. A Granturismóval is sikerült megőrizni a klasszikus Vespa formát, műszakilag pedig nagy az előrelépés az elődmodellekhez viszonyítva.

A Vespa gyakorlatilag olyan a robogók között, mint a Harley-Davidson a nagymotorok világában. Többe kerül a konkurenseknél, de műszakilag és használhatóságban nem tud többet náluk. Stílusa viszont egyedi és ezért mindig is a vágy tárgya marad.

A Vespa az az eredeti és utánozhatatlan robogótípus, amely nélkül elképzelhetetlen egy olasz város utcaképe. 1946-ban jelent meg az első Vespa, amelyet még a Lancia kereskedőhálózatán keresztül értékesítettek. A Vespák Rómát hódították meg először, majd a többi olasz metropoliszban is egyre többen döntöttek úgy, hogy átülnek erre a nagyon fürge városi járműre.

Azóta 138 különböző modell követette az elsőt, amelynek neve magyarul darazsat jelent. A legutóbb piacra dobott Granturismo kétféle motorral kapható. A kisebb 125, az erősebb 200 köbcentis. A motorok négyüteműek, vízhűtésesek és négyszelepesek. A teljesítményük 15 illetve 20 lóerő.

A 200 köbcentis Vespa a komótos elindulást követően nagyon jól gyorsul. Kilométerórája 160-ig skálázott, ami nyilván túlzás, de sejtet valamit a robogó képességeiből. A Granturismóval mégis sokkal nyugodtabb stílusban motorozik az ember, mint a kihegyezett, 50 köbcentis japán robogókkal. A nagy lökettérfogatú motorral minden hajszoltság nélkül lendül mozgásba a kétkerekű és magasabb tömege is kiegyensúlyozottabb robogózást tesz lehetővé.

Bár a Vespák pléhborítást kapnak, ami nagyobb védelmet nyújt a műanyag idomoknál, a robogózókra főként az autósok vigyázhatnának. Nagyjából úgy, ahogy a kerékpárosokra is kellene. Egyedi vonás a Vespákban, hogy karosszériájuk önhordó, míg a scooterek általában csővázasak és műanyag elemekkel burkoltak.

Kategóriájából a Vespa nagy tárolókapacitásával is kiemelkedik neve, ára és stílusa mellett. Messze nem általános a robogók között, hogy az ülés alatti tárolóhelyre két bukósisak is befér. Hazánkba változattól függően egymillió forint körül mozog a Vespák ára.

A Vespa a Piaggio terméke, amely cég háromkerekű és négykerekű városi szállítójárműveket is gyárt. Ezenkívül a Gilera és a Derby motorok is a Piaggiohoz tartoznak.

 

Webrobogó - Motorcenter 2005 Kft.

2030 Érd, Budai út 76.
Telefonszám: 06-70-578-7690,
06-70-364-3119
Email: robogo@mconet.biz

MCOnet Magyarország

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelemi nyilatkozat Impresszum
MCOnet 2001-2019. - www.mconet.hu - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu

 

www.mconet.hu