Ha Robogó, akkor Webrobogó!

Magyarország internetes piacvezető kereskedése!

  • Kosár tartalma
    • # Termék db Bruttó összesen

      Az Ön kosara jelenleg üres!

Robogó kereső
2020. május 27. - Hella napja van.
Archívumban

Vespa Granturismo - Vespa robogó - Webrobogó

Az eddig gyártott legerősebb és legnagyobb végsebességű Vespa - vízhűtéses motor, 12 hüvelykes kerék, két tárcsafék, s külalakja pedig hű marad az eddigi érzésvilággal.
 Megtarja azt a bizonyos nagy bogárra emlékeztető formát, mely szemből azonnal felismerhető, de oldalról talán kevésbé sikerült ezt utánozni.

A Vespa nemrég ünnepelte ötvenedik születésnapját, 138 különböző modellt tudva a háta mögött. Kevés ilyen időtálló márka létezik. A Vespa most az ET4 mellé, megtartva annak kompakt felépítését, a Granturismót helyezte a termékskálára. A név a Vespone-ra (dongó) utal, amelynek nagy motorjainak hangját semmivel sem lehet összetéveszteni.

Vespa Granturismo - Vespa robogó - Webrobogó
HI-TECH Technológiai mérföldkőtől van szó a Vespa életében, méey először alkalmaz négyszelepes, négyütemű, vízhűtéses, 125 és 200 köbcentis Euro 2-es motort, két 220 mm-es tárcsaféket és 12 hüvelykes kereket.

Vespa Granturismo - Vespa robogó - Webrobogó
ITALIAN STYLE Modern technika - oldschool stílus. A ponderából származó robogó összetéveszthetetlen vonalai bárhonnan is nézzük, a régi dongóra emlékeztetnek. Vagyis... nem egészen. A fényszórót és a pajzsot, illetve a burkolatokat alkotó vonalakat úgy hajlították meg, hogy a végeredmény a szemnek kellemes, elegáns egésszé álljon össze. A folyadékhűtést jól álcázták, az első rész, olyan, mint ahogyan a hagyomány megköveteli, a hűtőt pedig jól elrejtették az első kerék mögé. Ilyen diszkréten talán csak a régi légbeömlőnyílásokat sikerült elrejteni.

Vespa Granturismo - Vespa robogó - Webrobogó
AAAAHHRG Minden a Vespára emlékeztetett kivéve a farokrészt, amelyen a stílus egy olyan golyószerű fényszóróban végződik, melyet nem is tudok máshoz hasonlítani, mint egy világító keretbe foglalt japán zászlóhoz. Egy piros bélyeg, középen az irányjelzővel körülötte, ha fékezünk, nyolc lámpából álló piros fényaura veszi körül. Egy igazi Giccs ez a szivárvány, jól rá fog ijeszteni azokra, akik a mesterműnek számító kistestvér, az ET4 stílusának továbbvitelében reménykedtek. Egy olyan részlet, mely egyszerűen nem képezi a téma tárgyát, a minden áron való megújulás kényszerének bizonyítéka.

Vespa Granturismo - Vespa robogó - Webrobogó Kerekded formáiban a Vespa a legújabb technológiát és sok helyet rejt Az acél váz és a karosszéria a gyártó szerint mintegy 250 százalékkal merevebb, mint az egyszerű robogóké. A lemezek alatt a Piaggio talált helyet a 10 literes tanknak, és a tágas tárolónak az ülés alatt, mely akár két sisaknak is elegendő helyet nyújt, igaz, csak szorosan

MODERN KEREKEK A kerekek könnyebbé válásával modernebb, a 200 köbcentis motor teljesítményéhez jobban illő gumikat is használhattak (120/70 első - 130/70, hátsó). A lengéscsillapításról két állítható teleszkóp gondoskodik - elöl a ma már nem használt, de a Vespára jellemző oszcillációs csavart használtak.

AZ ÁLOMPÁR A fékezésről két 220 mm-es tárcsa gondoskodik (mint már mondtuk, először a Vespánál) melyekre szükség is van, mert a 200 köbcentis motor 119 km/h-ra tudja gyorsítani a motort. A Leader szériából származó motor már régi ismerős, ez van más Piaggio, és nem csak Piaggio termékekben is, a maga 20 lóerejével (14,7kW), és 17,5Nm-es nyomatékával biztosítja a motornak a harcos szívet. A 125 ugyanezekkel a technológiai szinttel dicsekedhet (négy szelep, víthűtés, katalizátor), de kénytelen beérni 15 lóerővel, és 11,5 Nm-es nyomatékkal, hogy azok is vezethessék, akiknek csak B típusú vezetői engedélye van.

ÁRAK OK Az ár is elfogadtható - a 200-asnak 3895 ?, a 125-ösnek 3555 ? az ára. Széria a dupla támasztó (oldalsó és alsó), az aluminium csomagtartó és az immobilizer.
Úton a Vespa Granturismoval

Hogyan megy? Az ergonómiában a Piaggio mindig a legjobb volt. Az új Vespa nem hazudtolja meg magát, méretre szabott helyet biztosítva, amely szinte mindenki számára alkalmas. Az ülés nem magas, sem nem alacsony, sem nem széles sem nem keskeny. A kormány is csak annyira széles, amennyi pont kell, jó magasságban áll, jó távolságban a testtől, jó egyenesen. Minden oké, még egy Coast to Coast (egyik strandról a másikra *a ford) után is, fáradtságnak nyoma sincs. Az irányítás a szokásos Piaggio. A kapcsolók jó minőségűek, az indexét pl. könnyű használni, de a fényfelvillantásra nincsen ilyen kézre álló lehetőség.

Vespa Granturismo - Vespa robogó - Webrobogó
KETTESBEN Szépek és funkcionálisak az utas számára kihúzható pedálok: alumíniumból vannak, jól illeszkednek a karosszériához, egy másodperc alatt kipattinthatók, kényelmes támaszt nyújtanak. Az oldaltámaszték az a bizonyos rugós fajtájú, amelynél mindig attól szokás félni, hogy visszapattan abban a pillanatban, amint rátámasztjuk a motort. Egy modernebb, biztonsági rendszerrel és kattanással nyíló támaszték jobban esett volna.

Vespa Granturismo - Vespa robogó - Webrobogó RÓMAI VAKÁCIÓK Kátyúk, úthiányok, hungarocell kockák, padkák... Rómában minden megtalálható, ami próbára teheti egy robogó felfüggesztéseit. A Vespa Granturismo átment a vizsgán, mivel képes volt egy idős hölgy méltóságával vennie a legalattomosabb lyukakat is. Ez a merev, karosszériával egybeépített fémváznak, a 12 hüvelykes kerekeknek, és a jól szabályozott lengéscsillapítóknak köszönhető. Az akusztikai jelleg is jó szintű, a motor hangja telt, városias.
Fürge és vidám Szokatlanul nagy lépés a Vespa számára, de az irányíthatóság igazi városi jellegű maradt. A robogók stabilitásának igazi próbáját jelentő lámpához való előreevickélés is természetes könnyedséggel hajtható végre, a motor még szinte álló helyzetben is jól egyensúlyozható. Még Róma utcáin is, melyek mintha szappanból készültek volna pedig, könnyű az előzés, és a kanyarodás is jó ívvel hajtható végre.

LEHELETFINOM A leheletnél is finomabb fékek fémjelzik a Vespa stílusát. Megszorítva a fékeket, a Vespa megfelelő fékutat tesz meg.

VIRÁGBÓL VIRÁGBA Az új Piaggio motorok modern és erős motorok, itt az új Vespa jellemzőihez alkalmazkodtak, melyek a város egyik pontjáról a másikra jutás sebességét tartják szem előtt. A 125-ös is meglepően jól húzza a GT-t, amely jól gyorsul, a legizmosabb robogókkal is tartja a versenyt. A 200-as teltebb, és jobb a gyorsulása, illetve a végsebessége is: a sebességmérő elérheti a 120 km/h-t is.

Webrobogó - Motorcenter 2005 Kft.

2030 Érd, Budai út 76.
Telefonszám: 06-70-578-7690,
06-70-364-3119
Email: robogo@mconet.biz

MCOnet Magyarország

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelemi nyilatkozat Impresszum
MCOnet 2001-2019. - www.mconet.hu - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu

 

www.mconet.hu