Ha Robogó, akkor Webrobogó!

Magyarország internetes piacvezető kereskedése!

  • Kosár tartalma
    • # Termék db Bruttó összesen

      Az Ön kosara jelenleg üres!

Robogó kereső
2021. szeptember 23. - Tekla napja van.
Archívumban

APRILIA SR 50R DiTech vs. PIAGGIO NRG Power 50 DT - webrobogó

Végre márciusban megérkezett a tavasz, és mi is kimerészkedhettünk a tartós tesztre kapott robogóinkkal az útra, hogy végre valódi tapasztalatokat oszthassunk meg veletek, a két újdonsággal kapcsolatban.

 Rendelje meg Webházunkból.
Hitel lehetőség, 20% -tól elvihető

Tekintetek vonzásában
A két robogó külalakjával kapcsolatban kár lenne bármilyen következtetést is levonni, mert csak annyit tudunk leszögezni, hogy mindkét gép dizájnerei odafigyeltek az aktuális trendekre, és igazán mai, korszerű, divatos ruhába öltöztették csemetéiket. Innen kezdve aztán teljesen megoszlanak a vélemények. Ezt bizonyítja az EVO-n tett látogatásunk is, ahová magunkkal vittük védenceinket és megmutattuk a "nagyközönségnek" is. Voltak, akiknek a sportosabb SR tetszett, s voltak, nem is kevesen, akiknek viszont az NRG lágyabb vonalai ragadták meg a fantáziájukat. Egy biztos, akárhová is mentünk velük, a szemeket mindenhol vonzották.

PIAGGIO NRG Power 50 DT video


 

Sportos kényelem
Nem ilyen egyszerű a helyzet az ergonómia és a praktikum területén, ahol már nagyobb, jobban definiálható eltéréseket mutat a két koncepció. A helykínálat, a nagyon hasonló méretekből adódóan megegyezik, mindkét esetben a kategóriának megfelelően bőséges mind a láb, mind a térd számára. Az NRG ülése szélesebb, puhább, mégsem mondható egyértelműen kényelmesnek, mert kicsit nagy a dőlése, és az embernek mindig olyan érzése van, mintha le akarna csúszni róla. Igaz, a derekat kifejezetten jól támasztja, de egyben meg is akadályozza a hátrábbülést. Az SR székének a tömése jóval keményebbre sikeredett, ezért jobban fixálja a testet, de hosszútávon igencsak megterhelő tud lenni az ülőgumókra, a borítása pedig könnyen karcolódik használat közben.
Praktikum területén egyértelműen az Aprilia viszi el a pálmát, köszönhetően az ülés elejében elhelyezett telefontartó-nak, a vázalagútban lévő szerszámosnak és a hátsó kapaszkodónak, ami hiányáért minden egyes le- és felvagonírozás alakalmával emlegetjük a Piaggio tervezőjét, mert egyszerűen nincs hol megfogni az NRG hátulját. Itt kell megemlítenünk az SR érdekesebb, informatívabb és menetközben is kezelhető műszeregységét is. Ami viszont a Piaggionál sikerült ésszerűbben, az a csomagtartó nyitószerkezete, mert itt a kulcs benyomásával még járó motor mellett is felnyitható az ülés, az SR-nél viszont ehhez le kell állítani a motort, és kell venni a kulcsot, bár a taposón elhelyezett zár nagyon trendi tud lenni.
Még egy olyan összetevő van, ami nem árfüggő, mert mindkét modell össze erőforrással szerelt változatában azo nos, ez pedig a futómű. Panaszunk nem lehet sem az NRG fordított teleszkóppal ellátott villájára, sem az SR norma állásújára. Talán az utóbbi egy kicsit feszesebb hangolású, de mindkettő egyenes futása, iránytartása, csillapítása megfelelő, s az első tapaszta latok alapján nem sok kívánnivalót hagy maga után.

 

APRILIA SR 50R DiTech vs. PIAGGIO NRG Power 50 DT
APRILIA SR 50R DiTech vs. PIAGGIO NRG Power 50 DT

 

Ár-apály
Azok a különbségek, amik az erőforrás és a fékrendszert illetik már a kiviteltől függenek, ezért amikor összehasonlítjuk őket, figyelembe kell vennünk azt is hogy a két robogó ára között a jelenleg akcióknak köszönhetően 230 ezer forintnyi különbség van. Ennek függ vényében teljesen természetes, hogy a NRG-n hátul csak dobfék található. Ha azonban csak a szigorúan vett fékhatás nézzük, akkor az Apriliáé mindenképpen jobb, de az NRG fékrendszerében is egy jól beállított, megbízható szerkezete ismerhettünk meg.
Érdekesebb kérdés az erőforrásé, ami a tetemes árkülönbségért a legnagyobb mértékben felelős, hozzátéve, hogy maga a blokk teljesen azonos, csak befecskendezési rendszer eltérő. Ilyei árkülönbség mellett elvárható, hogy a DiTech minden tekintetben jobb legyen mint a sima karburátoros verzió. És jobb is. Egyrészt érezhetően jobban gyorsul, bár a kuplungja később kezd fogni, ezért az NRG hamarabb meg-ugrik a gáz meghúzása után. A fojtás nélküli SR-rel, 60 kg-os pilótával eddig 80 km/óra végsebességet sikerült elérnünk, de legnagyobb meglepetésünkre az NRG is képes volt 70 km/órára, hasonló körülmények között. Rá is kérdeztünk a Moto ltaliá-nál, hogy biztosan fojtott gépet kaptunk-e tőlük, amire a mért végsebesség hallatán nem tudtak egyértelmű választ adni. A végén már csak az hiányzik, hogy kiderüljön, hogy nem is Piaggio van nálunk teszten, mert már minden más lényeges tulajdonságban sikerült tévednünk a motort illetően.
Eddigi tapasztalataink alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy csupán a menetteljesítmények nem indokolnak ekkora árkülönbséget a két erőforrás között.
Másik fontos szempont az üzemeltetési költség, amiből az eddig megtett kilométerek alapján még csak az üzemanyag fogyasztást tudjuk lemérni, ahol viszont jelentős a különbség, hiszen a DiTech motoros SR alig több, mint a felét fogyasztja az NRG-nek.
Nem feledkezhetünk meg a megbízhatóságról sem, amiről a teszt végén bizonyára sokkal többet tudunk majd mondani, annyit azonban meg kell jegyeznünk, hogy a DiTech motornál, bemelegedése után egy jól észrevehető lyukat lehet érezni a nyomatékleadásban, ami hideg motornál nem jelentkezik. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy a lassan esedékessé váló első szervizen milyen magyarázatot találnak majd a szakemberek erre a jelenségre.

 

MCOnet Fórum Regisztrálj fórumunkba, és szólj hozzá a motorokhoz, quadokhoz robogókhoz...

 


Sebestyén Antal Értékesítő:                                     +36 70 578 7690

 

Ha megtetszet a robogó, akkor rendelje meg Webáruházunkból:PIAGGIO NRG Power 50 DT , ha még szeretne válogatni, akkor tekintse meg oldalunkat: Webrobogó.
Folyamatos akciókkal kedveskedünk, ezenkivül ingyen bukósisakkal és Ingyenes kiszállítással Magyarország egész területén!

 

Ha Robogó, akkor Webrobogó... Magyarország piacvezető internetes kereskedése!

Webrobogó - Motorcenter 2005 Kft.

2030 Érd, Budai út 76.
Telefonszám: 06-70-578-7690,
06-70-364-3119
Email: robogo@mconet.biz

MCOnet Magyarország

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelemi nyilatkozat Impresszum
MCOnet 2001-2019. - www.mconet.hu - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu

 

www.mconet.hu