Ha Robogó, akkor Webrobogó!

Magyarország internetes piacvezető kereskedése!

  • Kosár tartalma
    • # Termék db Bruttó összesen

      Az Ön kosara jelenleg üres!

Robogó kereső
2021. október 19. - Nándor napja van.
Archívumban

Menetpróba: Piaggio MP3 250 - Legyen három kerék - piaggio robogó - webrobogó

Először próbálkozik az utóbbi idők motortörténelme során egy nagy motorkerékpár-gyártó háromkerekűvel. Eredeti fogás, vagy valóban hasznos ötlet?

 Rendelje meg Webházunkból.
Hitel lehetőség, 20% -tól elvihető

A legtöbb ember valamikor az óvodáskor környékén végérvényesen szakít a háromkerekűekkel, és innentől kezdve az egy nyomon haladó járműveket is biztosan uralja. Az olyan egyedi életutak, mint amilyen az oldalkocsisoké illetve a trike-osoké, kivételként erősítik ezt a szabályt. A Piaggio az MP3-assal ennek ellenére vállalkozott arra, hogy a kétkerekűek fordulékonyságát ötvözze a háromkerekűek stabilitásával.
Leegyszerűsítve a következőképpen néz ki a dolog: a két első kerék egy-egy rövid tolt lengővillán forog, amelyeket négy alumínium-keresztkormány paralelogramma alakban, egymástól függetlenül vezet. A teljes elsőkerék-konstrukció egyetlen modul, amelyet elméletileg bár-melyik kormánynyakra rá lehet csavarozni. Innentől hátrafelé a jármű teljesen normális robogó. A szerény design ellenére az MP3 még Rómában is feltűnést keltett, ahol legelőször kipróbáltuk.

 


piaggio mp3 250 video


A közönség reakciói az elismerő bólogatástól a harsány kacajig terjedtek. Az erős jellem tehát mindenképpen jól jön az MP3 pilótájának. Mivel a két első kerék bedöntéskor párhuzamosan fut, megálláskor a három-kerekű robogó a kétkerekűekhez hasonlóan egyszerűen eldőlne. Az MP3-nak mégsincs szüksége középtámaszra, és a pilóta a pirosnál is a lábtartón hagyhatja mindkét lábát, anélkül hogy a robogó felborulna; megálláskor a szerkezetet bármilyen tetszőleges helyzetben gombnyomással blokkolhatjuk. 5 km/h-s sebességtől a blokkolás automatikusan kiold, és 40 fokos szögig lehet dönteni a motort. Alternatívaként, illetve a szerelést és tisztítást megkönnyítendő, azért középtámasszal is felszerelték. Egyáltalán, a Piaggio igen nagy tartozéklistát állított össze az MP3-hoz. Kapható hozzá Tom Tom Rider navigációs rendszer 3 és fél colos képernyővel, háromféle sisak Bluetooth-fejhallgatóval és vezető-utas közötti kommunikációs rendszerrel. Különösen gondosan állították össze a télre szánt tartozéklistát, mivel pont ez a stabil háromkerekű alkalmas arra, hogy a csúszós téli utakon is közlekedjen, amikor a kétkerekű robogókat a csúszásveszély miatt már leállítják. Kapható így hozzá magasabb, vízlepergető réteggel ellátott téli szélvédő kézpajzsokkal, fűtőszálas takaró, fűtött markolatok, de még téli gumik is. Túrásítható is az MP3 48 literes felső dobozzal, ami a nagy, ülés alatti rekesszel együtt 110 literes tárolóhelyet biztosít. Elektronikus lopásgátló segíti megőrizni az attraktív háromkerekűt.

piaggio mp3 250 robogó

piaggio mp3 250 robogó

 

Menet közben némi kanyarodáskor mutatott lomhaságon kívül semmit nem veszünk észre abból, hogy elöl két keréken gurulunk. Gázadási reakciója, rugózása, kormányozhatósága még jobb is, mint a legtöbb robogó hagyományos elsőkerék-felfüggesztése esetén. Mivel az MP3 ráadásul még keskenyebb is, mint egy Vespa GT, könnyedén szlalomozhatunk vele az autók között. Hasonlóképpen, a töredezett burkolat, az olajnyomok, a csatornafedelek és a vizes útfelfestések sem jelentenek neki problémát. Az MP3 úgy halad át rajtuk, mintha síneken futna, és legfeljebb a kormánya rándul meg egy kicsit ott, ahol a hagyományos kétkerekűt már az esés veszélye fenyegeti. A fékút a három fékezett keréknek köszönhetően pedig még a legrosszabb minőségű úton is igen rövid.
A fenyegető veszélyt egyébként minden esetben jelzik a megcsúszó kerekek, aki tehát az MP3-mal elesik, az csak nehezen fogja tudni lemosni magáról a súlyos gondatlanság vádját. A fejlesztés során egyetlen tesztpilóta sem esett el vele, pedig az ő tesztciklusukban minden-naposak a bukások. Ilyenformán a célcsoport is egyértelmű: azok, akik a kétkerekűeket eddig túlságosan bizonytalannak érezték. Nekik még őszig kell türelemmel lenniük, viszont akkor két verzióban is kapható lesz az MP3, a Piaggio 125-ös Leader és a 250-es Quasar erőforrásával. Stefan Glück

MOTOR
Vízhűtéses, egyhengeres, négyütemű, furat x löket 72 x 60 mm, lökettérfogat 244 cm3, sűrítési viszony 10,5:1, 4 szelep, benzinbefecskendezés, hármas hatású katalizátor, Euro 3, önindító, röpsúlyos kuplung, ékszíjautomata váltó
TELJESÍTMÉNY
Névleges teljesítmény 16,5 kW (22,5 LE) 8250/min-nál Max forgatónyomaték 21 Nm 6750/min-nál
FUTÓMű, FÉKEK
Acélcső dupla bölcsőváz, elöl alumíniumöntvény parallelogramma felfüggesztés két alumínium kormánycsővel és két egykarú, hosszú tolt lengőkaros rugózással, hátul hajtóműhordó lengővilla, két rugós tag, elöl kerekenként egy 240 mm-es tárcsafék, hátul 240 mm-es tárcsafékek, gumiméret elöl 120/70-12, hátul 130/70-12
MÉRET ÉS TÖMEG
Száraz tömeg (gyári adat) 204 kg, hossz./szélesség 2130/745 mm, tengelytáv 1490 mm, ülésmagasság 780 mm

MCOnet Fórum Regisztrálj fórumunkba, és szólj hozzá a motorokhoz, quadokhoz robogókhoz...

 


Sebestyén Antal Értékesítő:                                     +36 70 578 7690

 

Ha megtetszet a robogó, akkor rendelje meg Webáruházunkból:piaggio mp3 250 , ha még szeretne válogatni, akkor tekintse meg oldalunkat: Webrobogó.
Folyamatos akciókkal kedveskedünk, ezenkivül ingyen bukósisakkal és Ingyenes kiszállítással Magyarország egész területén!

 

Ha Robogó, akkor Webrobogó... Magyarország piacvezető internetes kereskedése!

Webrobogó - Motorcenter 2005 Kft.

2030 Érd, Budai út 76.
Telefonszám: 06-70-578-7690,
06-70-364-3119
Email: robogo@mconet.biz

MCOnet Magyarország

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelemi nyilatkozat Impresszum
MCOnet 2001-2019. - www.mconet.hu - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu

 

www.mconet.hu