Ha Robogó, akkor Webrobogó!

Magyarország internetes piacvezető kereskedése!

  • Kosár tartalma
    • # Termék db Bruttó összesen

      Az Ön kosara jelenleg üres!

Robogó kereső
2021. szeptember 23. - Tekla napja van.
Archívumban

Összehasonlító teszt: Piaggio Beverly 250 ie. - Yamaha X-Max 250 - KETTŐ KETTŐötvenes - webrobogó

Két negyedliteres robogó személyében arra keressük a választ, hogy az olaszok vagy a japánok képesek-e jobban megfogalmazni a robogózás lényegét és szeretetét. Akkor szabad a ring!
A két versenyző, aki ring-be száll egymás ellen, nem más, mint a Piaggio Beverly 250 ie és a Yamaha X-Max 250. Vajon melyik képes kiütni a másikat a 8 menet alatt?

 Rendelje meg Webházunkból.
Hitel lehetőség, 20% -tól elvihető

 A Beverly klasszikus formavilága és gömbölyded vonalai képesek lesznek felülkerekedni a Yamaha kissé futurisztikus és minden részletre kiterjedő formatervezésén? Mindjárt kiderül, megkondul a gong.

 


Piaggio beverly 250 video


 

1. menet
Az első menetben még csak kóstolgatják egymást az ellenfelek. Az már messziről jól látszik, hogy mindkét motor kidolgozása első osztályú, az összeszerelési minőségre nem lehet panasz. A Yamaha első indexei a fejidomba vannak integrálva, ráadásul nem is akárhogyan, az idom egy kicsit kinyúlik, és ez a nyúlvány eltereli a szelet a pilóta kézfejéről. A szürke-fekete színek dominálnak az egész motoron. A lámpák jól tükrözik a motor igényes tervezését, mert az első és a hátsó lámpa is formás, szép - csakúgy, mint a Beverlyn. Mindkét motor hatalmas nyereggel és hátul dupla rugós taggal büszkélkedhet. Továbbá mindkét jármű tervezői gondoltak a tolvajok távol tartására, lopásgátló fül található a Piaggio-n és a Yamahán egyaránt - melynél fogva könnyedén le lehet láncolni a motort.

Yamaha X-Max 250

 A Beverly halványkék fényezése nagyon tetszetős, nem sok motor pompázik ilyen elegáns színben. Hatalmas plexije az "ős- Vespák ember nagyságú, hatalmas tartozék szélterelőjére emlékeztet. Külön figyelmet érdemelnek a felnijei. Sok küllős kereke nagyon meggyőzően hat jobbról, ám sajnos balról már nem ilyen szép a látvány, mert onnan nézve üregesek a küllők, nincs bezárva az öntvény. A Yamaha oldalán már első ránézésre feltűnik a bukógomba. Joggal hiányolhatnánk eme hasznos alkatrészt a Piaggióról. Azonban a látszat csal, és a Beverly egy sokkal elegánsabb megoldást alkalmaz: az ülés alatt végighúzódó és a pajzs két szélén végigfutó fekete műanyag csík látja el a bukógomba funkcióját. Ezek a csíkok cserélhetők, így nemcsak diszkrét és ötletes a megoldás, hanem elegáns is.

 

 

2. menet
Egy ekkora robogótól elvárja az ember, hogy helyet kínáljon a pilóta személyes holmijának; azaz képesek legyünk felhelyezni vagy belerejteni a robogóba az edzőruhától kezdve a közértben vásárolt élelmiszerekig mindent. A Piaggio gondolt erre, és az ülés mögött egy kis csomagtartót helyezett el, ami hasznos lehet, ha valamit szállítani szeretnénk. Az X-Maxnak nincsen ugyan csomagtartója, cserébe viszont egy hatalmas sisakrekesszel örvendezteti meg tulajdonosát. Az ülés alatti rekeszbe két zárt sisak is elfér, olyan hatalmas, s az ülés könnyen nyílik föl, szinte magától - egy rejtett rugó segítségével. A Beverly sisakrekeszébe maximum két nyitott sisak fér el, azonban világítással és szivargyújtóval is ellátták. Az első pajzsban egyik motornál sincsen túlzottan sok hely, de a Piaggio pajzsrekesze egy hajszálnyival nagyobb.

3. menet
A csata folytatódik tovább a vásárlók kegyeiért, s ebben a menetben a felek a kényelmesebb üléspozíció világbajnoki övéért harcolnak. Mindkét motort már ránézésre is hatalmas nyereggel látták el, ezek lépcsős kialakításúak, hogy megtámasszák a pilóta derekát és hogy az utas ne csússzon a vezető nyakába. A Yamaha nyerge középkemény, hátrébb csúszva kicsit süppedősebb. A lábfejek inkább előrébb helyezkednek el, s a kezek enyhén hajlított könyök mellett fekszenek a kormányon. A lábtér egy hajszálnyit szűkösebb a Piaggioéhoz képest. A Beverly kagylóülése nagyszerűen megtámasztja a pilóta derekát, a térd közel derékszögben van behajlítva, a könyök lazán kinyújtva. Mindkét üléspozíció kényelmes, hosszabb úton sem fárad el a pilóta. Ha már a nyeregben ülünk, vessünk egy pillantást a műszerekre is.

Piaggio Beverly 250 ie.,

A Piaggio hármas felosztású, ezüstkeretes műszerfala igen impozáns, ám digitális része csupán egy órát rejt. Persze a klasszikus designhoz nem is illene más. A Yamaha műszerfala viszont olyan, akár egy 70-es évekbeli amerikai sportautóé, az elhúzott és széles hátlapon a lilás-pirosas szín dominál. Már az analóg műszerek is vagányak, azonban egy kis digitális kijelzőn megannyi hasznos információ is helyet kapott, úgymint az óra, a külsőhőmérséklet-mérő, átlagsebesség és különböző tripek. Sajnos ha magasabb pilóták egyenes háttal ülnek, a műszerek fölé csúcsosodó műszerfalborítás eltakarja a kilométeróra tetejét és a 40-100 közé eső tartománynál nem látszik a számozás, csak a mutató állásából tudunk következtetni a sebességre.

4. menet
Az utas kényelme is sokat számít, hiszen egy ilyen teljesítményű robogóval már kirándulni is indulhatunk, piknikezni pedig meglehetősen unalmas egyedül. A Yamahán az utas lábtartója kihajtható, míg a Piaggion fix a trepni. A Yamahán hatalmas és jól használható utaskapaszkodó kapott helyet, amibe egész biztosan erősen fognak kapaszkodni a hátul utazók, ugyanis az ülés vége egy kicsit lejt, és amíg ezt nem szokjuk meg, addig úgy érezzük, hogy szinte lecsúsznunk róla. A Beverly esetében ilyen gond nincsen, azonban az utas ülésének párnázása jóval keményebb a vezető ülésénél. Az utas térde a pilótáéhoz hasonlóan közel derékszögben van behajlítva, ami azt jelenti, hogy nem fárad el az ember, nem kell kuporogni.

5. menet
Az erőforrások tekintetében egy kicsit változik a kép. Eddig a motorok fej-fej mellett haladtak, hol az egyik, hol a másik kápráztatott el minket egy-egy csodálatos jobbhoroggal. A Piaggio erőforrásának igazi robogós karaktere van, csak megy és megy. Persze, ha nagy gázt húzunk, elkezd gyorsítani, nekilódul rendesen, de egyébként egy nyugodt lélek. Nem is lenne ezzel semmi gond, de ha a Yamahát mellé rakjuk, akkor kiütközik a különbség. A Yamaha motorja sokkal nyomatékosabb, közvetlen gázreakciójával a kis gázmozdulatokat is pontosan leköveti. Érzetre is nagyobbat tol egy picivel a Yamaha-erőforrás, s egymás ellen gyorsulva másfél méterrel meg is lógott a Beverly elől. A szélvédelem terén a Yamaha egy picivel több szelet fog ki a pilóta elől, azonban a Piaggio nagy plexijére sem lehet sok panasz.

6. menet
A Piaggio hátsó fékje pokolian erős, sokszor képes megcsúszni a hátsó kerék. Ezért ajánlatos óvatosan bánni vele. Az első fék lehetne valamivel harapósabb, de teljesítménye elegendő. Célszerű úgy használni, hogy a hátsó féket egy ujjal, az elsőt két ujjal húzzuk, s ekkor a lassulás is megfelelő, és a hátsó kerék tapadását is biztosíthatjuk.
A Yamahánál az első fékkel lehet intenzívebben lassítani; kellően erősen fog az első és kellemesen adagolható a hátsó fék. Egyszerűen jók a fékjei.

Piaggio Beverly 250 ie. - Yamaha X-Max 250
Piaggio Beverly 250 ie. - Yamaha X-Max 250


7. menet
A futómű terén a Piaggio egyértelműen sportosabbra van hangolva a Yamahánál. A Beverlynél azt hisszük, hogy sok rezonancia és vibráció éri a vezető csuklóját, mert a plexi hajlamos néha berezegni. Azután lenézünk a kezünkre, és rájövünk, hogy a kormány stabil, és a csuklót nem terhelik a plexit berázó erők. Valószínűleg a szélvédő magas építésének köszönhető ez a csalóka érzés - rossz minőségű burkolaton. A hátsó rugós tag feszessége miatt azonban bőven jut a gerincre az ütésekből és kátyúkból. Egyébként az egész motor nagyon stabil, dicséretes, hogy még rossz minőségű úton sem ráz be, nem csuklik, végig nyugodt, higgadt marad. Kellően stabil és merev a váz, nem hozzák zavarba a motort az úthibák - persze a feszesre hangolt futómű nem a kátyúkra van tervezve. A Yamaha rugós tagjai egy picit puhábbra vannak hangolva, de még így is kijut a "jóból" a huppanókon a pilóta gerincének. Puhább eleje miatt a fekvőrendőrökön és a kátyúkon kissé könnyedebben siklik át, mint a Piaggio.

8. menet
A Piaggio egyenesfutása nagyon jó, s lassabb tempónál kiválóan manőverezhető. Ha városban kb. 50-60 km/h-val terelgetjük a Beverlyt, nagyon kezes és készséges. Ahogy fokozzuk a tempót, annál nehezebb kibillenteni az egyenes vonalból - de félreértés ne essék, nem kell birkózni vele. Ha gyorsan szeretnénk egyik oldalról a másikra dönteni, akkor a kormányra is egy picike nyomást kell gyakorolni, nem elég pusztán testsúlyunkat áthelyezni. Furcsa, hogy a Yamahát a maga 164 kg-jával könnyebb oldalról oldalra fektetni, mint a 149 kg-os Beverlyt. Az X-Maxot könnyebb vezetni, manőverezni nagyobb sebességnél, mint a Piaggio-t. Persze az eltérés a két motor között hajszálnyi, de valahogy a Yamahát könnyedebbnek érzi a pilóta. A Piaggio Pirelli (elöl 110/70-es, hátul 140/ 70-es) gumikon gurul, a Yamaha pedig Michelin (elöl 120/70-es, hátul szintén 140/70-es) papucsokkal büszkélkedhet. Kanyarban mindkét motor ugyanolyan jól tartja az ívet, bár a Piaggio sportosabb futóműve jobban szereti a gyors, nyújtott kanyarokat.
A mérkőzés tehát nyolc meneten át tartott, egyik motor sem volt képes kiütni KO-val a másikat. A pontozásnál a bírók a Yamaha jó motorját, kiváló fékjeit és jó manőverezhetőségét, valamint a Piaggio sportos eleganciáját, olaszos temperamentumát és ergonomikus mivoltát, kényelmét értékelték igazán sokra. A Piaggio eleganciája, kidolgozása és olaszos megoldásai méltán teszik oly népszerűvé a Beverlyt világszerte. A Yamaha pedig menettulajdonságaival és pompás motorjával, valamint sajátos designjával próbálja a vásárlókat magához csalogatni. Hogy az olaszok vagy a japánok tudtak-e jobban rátapintani a robogózás lényegére a 250-es kategóriában? Azt lehetne mondani, hogy mindketten - a maguk módján. Az X-Max a japános, a Beverly pedig az olaszos definíciója a robogózásnak.

Piaggio Beverly 250 ie. - Yamaha X-Max 250

Piaggio Beverly 250 ie. - Yamaha X-Max 250


PIAGGIO BEVERLY 250 IE
MOTOR
Vízhűtéses, egyhengeres, négyütemű, furat x löket 72 x 48,6 mm, lökettérfogat 244 cm3, 4 szelep, benzinbefecskendezés, hármas hatású katalizátor, Euro3, önindító, röpsúlyos kuplung, ékszíjautomata váltó.
TELJESITMENY
Névleges teljesítmény 16 Kw (22 LE) 8250/min-nál.
Max. forgatónyomaték 20 Nm 6500/minnál.
FUTÓMű
Acél csőváz, elöl teleszkópvilla 37 mm belsőcsőátmérővel, hátul hajtóműhordó lengővilla, két rugós tag, elöl 260 mm-es tárcsafék, hátul 240 mm-es tárcsa-fék, gumiméret elöl 110/70-16, hátul 140/70-16.
MERET ES TOMEG
Száraz tömeg (gyári adat) 149 kg, hossz/szélesség 2110/760 mm, tengely-táv 1500 mm, ülésmagasság 800 mm.


YAMAHA X-MAX 250
MOTOR
Vízhűtéses, egyhengeres, négyütemű, furat x löket 69 x 66,8 mm, lökettérfogat 249,8 cm', 4 szelep, benzinbefecskendezés, hármas hatású katalizátor, Euro 3, önindító, röpsúlyos kuplung, ékszíjautomata váltó.
TELJESÍTMÉNY
Névleges teljesítmény 14,8 kW (20 LE) 7500/min-nál.
Max forgatónyomaték 21 Nm 6250/minnál.
FUTÓMű
Acél csőváz, elöl teleszkópvilla 37 mm belsőcső-átmérővel, hátul hajtóműhordó lengővilla, két rugós tag, elöl 267 mm-es tárcsafék, hátul 240 mm-es tárcsafék, gumiméret elöl 120/70-15, hátul 140/70-14.
MÉRET ÉS TÖMEG
Száraz tömeg (gyári adat) 164 kg, hossz/szélesség 2210/770 mm, tengely-táv 1545 mm, ülésmagasság 785 mm.

 

MCOnet Fórum Regisztrálj fórumunkba, és szólj hozzá a motorokhoz, quadokhoz robogókhoz...

 


Sebestyén Antal Értékesítő:                                     +36 70 578 7690

 

Ha megtetszet a robogó, akkor rendelje meg Webáruházunkból:piaggio beverly 250  , ha még szeretne válogatni, akkor tekintse meg oldalunkat: Webrobogó.
Folyamatos akciókkal kedveskedünk, ezenkivül ingyen bukósisakkal és Ingyenes kiszállítással Magyarország egész területén!

 

Ha Robogó, akkor Webrobogó... Magyarország piacvezető internetes kereskedése!

Webrobogó - Motorcenter 2005 Kft.

2030 Érd, Budai út 76.
Telefonszám: 06-70-578-7690,
06-70-364-3119
Email: robogo@mconet.biz

MCOnet Magyarország

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelemi nyilatkozat Impresszum
MCOnet 2001-2019. - www.mconet.hu - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu

 

www.mconet.hu