Ha Robogó, akkor Webrobogó!

Magyarország internetes piacvezető kereskedése!

  • Kosár tartalma
    • # Termék db Bruttó összesen

      Az Ön kosara jelenleg üres!

Robogó kereső
2021. október 19. - Nándor napja van.
Archívumban

Piaggio Beverly 400 - Piaggio robogó - Webrobogó

A Beverly család újabb taggal bővült.

Forrás: Képes Robogó Magazin

 Rendelje meg Webházunkból. 

A meglévő 125, 250 és 500-as változat mellé egy 400-as változat is a palettára került. Az eddig jellemzően városi maxirobogó nagy kerékméretének, kompakt és klasszikus kialakításának köszönhetően a robogó-eladások élmezőnyébe jutatta a Beverly családot. A Piaggio konszern mindent megtesz, hogy ezek a sikerek továbbiakban is megmaradjanak, ezért újabb, és újabb modellekkel rukkolnak elő évről-évre. Az új 400-asok bevezetésének egyik oka, hogy Olaszországban a 34 lóerős teljesítménye révén 18 évesek is
vezethessék a 250-esnél nagyobb robogót, és a biztosítási díjak tekintetében is jóval kedvezőbbek ebben a 400-as kategóriában, mint az 500-asok esetében.
Külső:
Nekem személy szerint jobban tetszik a 250-es, mint az 500-as modell, ezért is örültem, hogy a 400-as a 250-es Beverly ruháját viseli. A klasszikus külsőt több helyen gömbölyded vonalak követik. A gömbölyded vonalakat feltűnő króm díszítőelemek ékesítik. Az 500-as modelltől eltérően az első idomban elhelyezett bumeráng alakú lámpatest nagyon jól mutat, főleg, hogy a lámpatestbe integráltan helyezték el az irányjelzőket is. A tükrök is krómozott, lekerekített négyzet alakúak, jól illeszkednek a klasszikus formához. A klasszikus jegyek a mű-szerfalhoz érve is fel-fel tűnnek. A műszerfal két kör alakú műszeregységet foglal magában, az egyikben a km óra és a km számláló található. Piaggio Beverly 400Sajnos, napi km számláló nincs a műszeregységen. A másik körben olajszint, benzinszint és hat visszajelző LED foglal helyet. Egy kicsit talán megtöri a klasszikus kialakítást a műszerfal felső részén található digitális óra, de a kis botlást megbocsáthatjuk a Piaggio mérnökeinek.
Erőforrás, futómű, fékek:
Az új tag a 250-es fürgeségét, és az 500-as alkatrészeinek megbízhatóságát viseli magán. A 250-essel szinte megegyező karosszériát a Master névre keresztelt 34 lóerős blokk repíti. Az új, vízhűtéses, 4 szelepes, benzinbefecskendezéses blokk a 185 kg-os robogót könnyedén mozgatja. Maximális sebessége 155 km/óra, ami a városi közlekedés mellett bőven elegendő egy-egy hosszabb túra beiktatására is. A futómű hangolá-sára sem lehet panasz. Elől masszív, 41 mm-es átmérőjű hidraulikus teleszkópok dolgoznak, amit hátul előfeszítésében állítható rugóstag egészít ki. A hosszú tengelytávnak, és nagy kerekeknek köszönhetően nagy sebesség esetén is stabil marad a Beverly, a feszes futómű révén a gyorsabb kanyarokat is könnyedén bevállalhatjuk nyergében.
Ha már a bevállalásról beszélünk, nem árt a fékekről is beszélni. Elöl Brembo 260 mm-es, hátul 240 mm-es tárcsafék van. Kitűnően működnek, még intenzívebb fékezéskor, első és hátsó fék együtt használatakor is teljesen megállják a helyüket.
Kényelem:
A Beverlyt szemlélve első ránézésre hatalmas, lépcsős elrendezésű nyerget láthatunk, amire ráülve nem lehet panaszunk. A lépcsőzetes ülés megtámasztja a vezető derekát, ezáltal hosszabb távon is kényelmes az utazás. Piaggio Beverly 400Ezenkívül hosszabb út során a kényelmünket szolgálja a viszonylag nagy lábtér.
Az utasnak sem kell összekucorodnia a Beverly ülésén, lábtartója a vezető lábterének folytatásaként helyezkedik el az oldalidomon. Az utas biztonságérzetét a csomagtartó két oldalán kialakított kapaszkodó növeli.
Pakolás:
Egy ekkora robogónál az ember elvárja, hogy sisakját és holmiját könnyedén elhelyezhesse az ülés alatt található raktérbe. Sajnos, az ülést felnyitva viszonylag kis hely tárul elénk, személy szerint nem sikerült zárt sisakomat elrejteni az ülés alá, itt inkább csak két nyitott sisak fér el. A helyhiányt kárpótolva, a rakodótér egy szivargyújtót és világítást is rejt magában. Az ülés mögött csomagtartót találhatunk, és természetesen extraként hátsó dobozt is szerelhetünk a Beverly-re. A frontidomon elhelyezett kesztyűtartó, a manuális ülésnyitó és tanksapka-nyitó mellett egy-egy kisebb rekeszt foglal magába, egy-két személyes holmit bepakolhatunk a zárható kesztyűtartóba.
Praktikum:
Ha jobban szemügyre vesszük a Beverly-t, sok apró, azonban annál inkább hasznos dolgot fedezhetünk fel rajta. Ilyen például a lábtartó alján elhelyezett lopásgátló fül, ami által egy lánc segítségével könnyedén odarögzíthetjük robogónkat. Az új modellen a hátsó kapaszkodón egy zárható sisakrögzítőt is találunk, ami a már említett kisebb rakodóhely miatt jól jöhet. A formás idomon a hátsó ülésrész alatt, és a fejidom oldalán is találhatunk bukógomba funkcióját ellátó Piaggio Beverly 400fekete műanyag védőpajzsokat, amik esés következtében megvédik a fényezett idomrészt, és egy esetleges esést a könnyedén cserélhető, és nem túl drága pajzsok miatt olcsóbban megúszhatunk.
Mindent összevetve elégedett voltam az új Beverly-vel. Nagy kerekei révén városban, és városon kívül is stabil, biztonságos, motorszerű robogó, aminek fogyasztása is kedvező, 4-4,5 liter körül alakult.

Pataky Levente

Műszaki adatok:
Motor: 1 henger, 4 ütem, vízhűtéses
Lökettérfogat: 400 cm3
Teljesítmény: 34 LE/ 25 KW 7500 ford./perc
Max. nyomaték: 37,6 Nm 5500 ford./perc
Első futómű: 41 mm-es hidraulikus teleszkópvilla
Hátsó futómű: rugóstag állítható előfeszítéssel
Fékek: Elöl kétdugattyús 260 mm-es, hátul egydugattyús 240 mm-es tárcsafék
Gumiméret: Elöl 110/70-16, hátul 150/70-14
Ülésmagasság: 775 mm
Üzemanyagtartály: 13,5 L
Méret (hosszúság x magasság): 2215 x 770 mm
Száraz tömeg: 185 kg

Motor - Robogó - Piaggio - Keeway - Gilera - Vespa - Linea

Sebestyén Antal Értékesítő:                                     +36 70 578 7690                     

 Rendelje meg Webházunkból. 

Bővebb információk: http://www.webrobogo.net   

Motor infó: http://webrobogolink.mconet.hu/

A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarország.mconet.biz

Partner oldalak:

Építőanyag kereskedés és Tüzép - Mapei - Cement - Tégla - Sóder - Cserép - Mész

 Lakás - Eladó lakás - Társasház - Ingatlan - Lakópark

Webrobogó - Motorcenter 2005 Kft.

2030 Érd, Budai út 76.
Telefonszám: 06-70-578-7690,
06-70-364-3119
Email: robogo@mconet.biz

MCOnet Magyarország

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelemi nyilatkozat Impresszum
MCOnet 2001-2019. - www.mconet.hu - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu

 

www.mconet.hu