Ha Robogó, akkor Webrobogó!

Magyarország internetes piacvezető kereskedése!

  • Kosár tartalma
    • # Termék db Bruttó összesen

      Az Ön kosara jelenleg üres!

Robogó kereső
2021. szeptember 23. - Tekla napja van.
Archívumban

Piaggio NRG - Piaggio robogó - webrobogó

Az NRG a Piaggio legsportosabb féldecis robogója. A sok hasonlóság és azonosság miatt azt is mondhatnánk, hogy a Gilera Runner piaggiosított változatával van dolgunk, ha nem lenne éppen fordítva. Hiszen az NRG három évvel korábban, éppen tíz esztendeje látta meg a napvilágot, s azóta "csekély" 360 ezer darab talált gazdára belőle.

 Rendelje meg Webházunkból.
Hitel lehetőség, 20% -tól elvihető

 

Amíg a Runner tervezésekor a márkára jellemző, mindenek fölé helyezett sportosság volt a mérnökök célja, addig az NRG-t megpróbálták jobban hozzá szelídíteni a Piaggioktól inkább elvárt, könnyű, mindennapi használathoz. A vázból például hiányzik a középen végigfutó merevítés, így a teljesen sík taposódeszkán keresztül sokkal könnyebb a le- és felszállás, s ebben az esetben nem kell nélkülöznünk a nyereg elé költöztetett szatyorkampót sem. A szélesebb, de meglehetősen lábujjhegyen ácsorgós magasságú ülés alatti csomagtartóban kényelmesen elhelyezhető bármely bukósisak, annak ellenére, hogy a tervezőknek az olaj- és üzemanyag töltőnyíláson kívül még az akkumulátort is sikerült ide kényszeríteniük. A törvényi szigor ellenére, hátulra felmerészkedő utast kihajtható lábtartó várja, a féklámpával kiegészített kapaszkodó pedig nemcsak az ő biztonságát szolgálja, de jól jön sztenderre emeléskor is .

 


Piaggio nrg video

 

Az alapfelszerelés részét képezi a piros hátlap előtt táncoló, 12 ezerig skálázott fordulatszámmérő, s az analóg vízhőfok és üzemanyagszint-jelző de időóra híján kénytelenek vagyunk beérni a napi kilométerszámláló nyújtotta lehetőségekkel. Az alvó oroszlánra nem csak a 80 km/órás sebességet mutató, aluminiumkeretes sebességmérő hívja fel a figyelmünket, de valamit már sejteni enged a két ellipszoid, lencsés fényszóró által közrefogott, pajzs alakú légbeömlőnyílás is. A közvetlenül mögé, magasra helyezett vízhűtőn átvergődő levegőrészecskék, pedig a két oldalra vágott, nyitott ablakokon keresztül hagyják el a járművet, megóvva ezzel a megoldással a kényes alkatrészt az első kerék által felvert sártól.

NRGiaforrás
Bizony érdemes is vigyázni az erőforrás minden részletére, hiszen az NRG-ben a 2002-ben szériaéretté váló 50 cm3-es, vízhűtéses PURE JET (Piaggio Ultralow emission Research Engine) szív dobog, ez, pedig a kétütemű technikának a ma létező csúcsát jelenti. A közvetlen befecskendezéssel ugyanis sikerült ötvözni a kétüteműekre jellemző agilitást és nyomatékosságot, a négyüteműek csendes, tiszta és takarékos működésével, miközben a gyár állítás szerint az üzemanyagfogyasztás50, az olajfogyasztás 40, a káros-anyagkibocsátás, pedig 80 százalékkal csökkent, természetesen teljesítve az Euro 2-es környezetvédelmi dogmákat. Ezt úgy érték el, hogy a benzint nem a forgattyús-házba porlasztják a levegőhöz és a kenőolajhoz, hanem közvetlenül az égéstérbe fecskendezik egy elektronikusan vezérelt injektor segítségével.

 

piaggio nrg robogó

Piaggio nrg robogó

 

Pontosan ezért, indítás előtt meg kell várni, amíg a tápszivattyú "megnyomja" benzinnel a befecskendező rendszert, de a néhány másodperces várakozás mindenképpen megéri, mert ami utána következik, az már maga az elmélet. Csendes, vibrációmentes alapjárat, a kétüteműekre jellemző füstölés nélkül már a bemelegítés alatt is. A gázra spontán reagál a motor, a kuplung viszont kéreti magát egy kicsit, és csak 4000-es fordulatnál hajlandó megmozdítani alattunk a gépet, igaz ekkor lökésszerűen. Már éppen kezdjük elhinni a 90 km/h-s végsebességről szóló pletykákat, amikor a gyári leszabályozás 9000-nél gátat szab a száguldozásnak, de ekkor a megengedett 40 km/órás tempóhoz képest, már jócskán a jogosítványvesztő (150 %) sebességtartományban közlekedünk. A gyorsulás dinamikája egy nagyobb lökettérfogatú aggregátot feltételez, annak ellenére, hogy egy nullkilométeres, bejáratós motoron ülünk. A Gileraéval megegyező, rendkívül kemény, sportos futómű minden körülmények között képes megfelelni az erőforrás által támasztott követelményeknek, bár a hazai útviszonyok néha még a 13 collosra növelt kerekeket is próbára teszik. Az elől-hátul Brembo alkatrészekből felépített tárcsafékekről viszont csak a dicséret szavaival élhetünk, és kifejezetten sajnálhatjuk, hogy a tetemes motorfékhatás miatt csak ritkán kell használnunk őket.

NRGiatakarékos
A fejlett technika áldásait nem csak az úton, hanem a benzinkúton és a szervizben is élvezhetjük. A gyári adatok szerinti 2 literes fogyasztás, a 7 literes tanknak köszönhetően 350 km folyamatos haladást, a mérsékelt olaj-fogyasztás, pedig 3000 km utántöltés nélküli élvezetet engedélyez. A megbízhatóbb működés jutalma, hogy a szervizperiódus is 5000 km-re növekedett.
S hogy a Piaggio igazán takarékoskodjon az NRGiánkkal, most ezt a forradalmian újnak számító technikát félmillió forint alatti, akciós áron megkaphatjuk a Miskolci Píaggio Centrumban!

 

MCOnet Fórum Regisztrálj fórumunkba, és szólj hozzá a motorokhoz, quadokhoz robogókhoz...

 


Sebestyén Antal Értékesítő:                                     +36 70 578 7690

 

Ha megtetszet a robogó, akkor rendelje meg Webáruházunkból:piaggio nrg, ha még szeretne válogatni, akkor tekintse meg oldalunkat: Webrobogó.
Folyamatos akciókkal kedveskedünk, ezenkivül ingyen bukósisakkal és Ingyenes kiszállítással Magyarország egész területén!

 

Ha Robogó, akkor Webrobogó... Magyarország piacvezető internetes kereskedése!

Webrobogó - Motorcenter 2005 Kft.

2030 Érd, Budai út 76.
Telefonszám: 06-70-578-7690,
06-70-364-3119
Email: robogo@mconet.biz

MCOnet Magyarország

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelemi nyilatkozat Impresszum
MCOnet 2001-2019. - www.mconet.hu - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu

 

www.mconet.hu