Ha Robogó, akkor Webrobogó!

Magyarország internetes piacvezető kereskedése!

  • Kosár tartalma
    • # Termék db Bruttó összesen

      Az Ön kosara jelenleg üres!

Robogó kereső
2024. July 12. - Izabella napja van.
Archívumban

Piaggio fly 50 - piaggo robogó - webrobogó

"Crann-na-na-cinn..." - mondja a Piaggio Fly, mikor megnyomom az önindító gombját és némi gázt adok, hogy könnyebben életre keljen a motor. Hogyan? "Crann-na-na-cinn." Pedig nem kétütemű, négy taktusban cincog, ezért is szerepel a típusnévben a Fly mellett a (i 4T jelzés. Persze a Fly (magyarul: repülni) hangzik izgalmasabban.

Rendelje meg Webházunkból.
Hitel lehetőség, 20 % - tól elvihető

Piaggio fly 50

 

Hmm,vajon tényleg szinte repül a városi forgalomban? A Piaggio robogós tapasztalataiból kiindulva szárnyalnia kellene.

Piaggio fly 50

Ha a futóművet nézzük, az első méterek után valóságos repülő szőnyegnek tűnik a kis ötvenes. Meg is lepődtem, milyen lágyan rugózik, milyen kellemesen üli meg az aszfaltot, kimondottan kényelmes benyomást kelt. A kanyarokban e komfortosság és a viszonylag kicsi, 12 colos kerekek ellenére kiszámítható és nyugodt, egészen tempósan lehet vele befordulni. Sajnos ez az összhang csak addig tart, amíg meg nem érkezünk a rázós magyar valóságba. Rossz úton a Fly úgy viselkedik, mint az erős turbulenciába került repülőgép: ráz, zörög, minden porcikája tiltakozik a huplik ellen. A puhára hangolt első teleszkópok egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a közepesnél nagyobb hibákkal, csúnya koppanásokkal adják a pilóta tudtára, hogy ebből elég. De hiába, gyógyír sajnos nincs, hiszen minduntalan nyomvályúkba, gödrökbe és megsüllyedt csatornafedelekbe botlik az ember. Fotósunk, Médiakönig Krisztián ezzel a motorral jár nap mint nap, s elmondása szerint a gyárinál némileg alacsonyabb guminyomással valamennyire enyhíthető a Fly, no meg a pilóta szenvedése. Az igazi megoldás sokkal több csillapítási tartalék lenne.

piaggio fly 50


 Júliusi számunkban 50 cm3-es, kétütemű robogókat teszteltünk, s azok a gépek bizony elég magasra tették a lécet tisztességes gyorsulásukkal és már-már valószínűtlenül magas, 80-90 km/h-s végsebességükkel. A Fly is kapható hasonló erőforrással, tesztgépünkbe viszont négyütemű blokk került. A technikai táblázat alapján minden rendben van vele, hiszen 3,6 lóerős teljesítménye és 3,3 Nm-es legnagyobb forgatónyomatéka alapján nagyjából egy szinten van a konkurensekkel. A valóság azonban valami mást mutat, mert a kis Piaggio sehol sem képes igazán meglódulni, elég gyenge alul, középen és fent egyaránt. A lámpáktól való elstartolás a következőképpen zajlik: viszonylag hamar felugrik úgy 20-25 km/h-s sebességre, ezután következik a középtartományi letargia úgy 50- ig, majd ismét árnyalatnyit megélénkül az óra szerint 65 km/h-s végsebességig.
A fenti képlet sík terepen érvényes. Ha hegyek-völgyek között járunk, mindennél fontosabbá válik a lendület megtartása: a lejtőn szerzett tempóhoz utolsó leheletünkig érdemes ragaszkodni, mert az emelkedőn így csak 45-50-re lassulunk le. Jaj annak, aki hegynek felfele kénytelen megállni a Fly-jal - én például Budakeszin jártam így, mehettem is tovább a tetőig 35-tel. Modern mércével nézve ez a tempó a minimum, ami a városi közlekedéshez szükséges; kevesebbel nem lehet megélni, ennyivel épp csak el tudtunk boldogulni. A fékek nem igazán harapósak és erős marokkal kell szorítani a karokat a megfelelő lassuláshoz - ekkora teljesítményhez még elmennek.

piaggio fly 50

 Az ember azt gondolná, hogy a visszafogott tempóért kedvező fogyasztást kapunk cserébe, a sajtóanyag is ezt ígéri. Sajnos ez nem válik valóra, legalábbis ami tesztpéldányunk esetében nem: Krisztián 3-3,5 literes átlagfogyasztásról számolt be, ami a menetteljesítményeket és a lökettérfogatot figyelembe véve kissé soknak tűnik.
Ha más nem, a Fly ergonómiája és praktikussága kárpótol bennünket a hiányosságokért. Az üléshelyzet kényelmes, a nyereg szerencsére kellően alacsonyan van (785 mm), így a kisebbek is könnyen elérik lábukkal a talajt. A gyári katalógusból lehet szép, méretes plexit rendelni hozzá, de ennek inkább a 125-ösön vehetjük hasznát. A műszerfal egyszerű, könnyen leolvasható, minden lényeges információval ellát, miközben nem terheli a pilótát felesleges digitális diagramokkal. Egyetlen nyűgöm az volt, hogyha óvatosságból folyamatosan a hátsó féken tartottam az ujjaimat - márpedig így szoktam -, akkor nem értem el rendesen a duda gombját, ami vészhelyzetben nem szerencsés. Az ülés alatti csomagtartó kellően öblös, simán elfér benne egy zárt bukósisak vagy egy kisebb bevásárlás tartalma. A lábtér előtti tárolóba szintén elég sok motyót besuvaszthatunk, a külön rendelhető, 36 literes hát-só doboz pedig igazi mini-áruszállítóvá lépteti elő a Fly-t - két keréken ennyi pakkot fuvarozni szép teljesítmény.
A végére maradt a legkényesebb kérdés: menynyibe kerül? Mert ugye a vásárlók jelentős része hajlandó elviselni kisebb-nagyobb kellemetlenségeket is, ha a szolgáltatás (fapados járat) vagy a termék (robogó) ellátja a funkcióját és ehhez kellő olcsóság társul. A Piaggio 50-ese nem teljesít túl, de a feladatot, az elvárható minimumot elvégzi. Mindezért 499 900 forintot kérnek, ami nem kevés, de a konkurenciát is figyelembe véve jutányos árnak mondható.

MCOnet Fórum Regisztrálj fórumunkba, és szólj hozzá a motorokhoz, quadokhoz robogókhoz...


Sebestyén Antal Értékesítő:                                     +36 70 578 7690

Ha megtetszet a robogó, akkor rendelje meg Webáruházunkból:piaggio fly 50, ha még szeretne válogatni, akkor tekintse meg oldalunkat: Webrobogó.
Folyamatos akciókkal kedveskedünk, ezenkivül ingyen bukósisakkal és Ingyenes kiszállítással Magyarország egész területén!

Ha Robogó, akkor Webrobogó... Magyarország piacvezető internetes kereskedése!

Webrobogó - Motorcenter 2005 Kft.

2030 Érd, Budai út 76.
Telefonszám: 06-70-578-7690,
06-70-364-3119
Email: robogo@mconet.biz

MCOnet Magyarország

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelemi nyilatkozat Impresszum
MCOnet 2001-2019. - www.mconet.hu - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu

 

www.mconet.hu